najavili iz rae

Račun za struju: Distributivna mreža 10 odsto jeftinija

Na računima za struju građana u posljednjih nekoliko mjeseci mogla se primijetiti znatno veća cijena korišćenja distributivne mreže u odnosu na mjesečnu potrošnju
0 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva Vijesti
struja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.04.2011. 13:30h

Korišćenje distributivne mreže, koje je na računima za struju najveća stavka, biće od ovog mjeseca jeftinije oko deset odsto, saopštili su iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Iz RAE su agenciji Mina-business kazali da cijena korišćenja distributivnog sistema zavisi od troškova koje pravi Elektroprivredina Funkcionalna cjelina (FC) Distribucija i koji joj se odobravaju kao opravdani.

"Cijena će od aprila biti manja, jer je RAE odobrila manje troškove toj cjelini u odnosu na prošlogodišnje. Za grupu potrošača u koju spadaju domaćinstva, mala privreda i društvene organizacije, odnosno oni kod kojih se snaga ne mjeri, smanjenje te stavke će biti na nivou od 10,61 odsto", rekao je zamjenik direktora RAE, Pero Vučković.

Na računima za struju građana u posljednjih nekoliko mjeseci mogla se primijetiti znatno veća cijena korišćenja distributivne mreže u odnosu na mjesečnu potrošnju.

Preporučujemo za Vas