Telefonska sjednica EPCG za spas banke Đukanovića

Vijesti nezvanično saznaju da se o učešću u dokapitalizaciji EPCG izjašnjavalo sa “da” ili “ne”
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 08:03h

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede, Srđan Kovačević je izjavio da je EPCG uložio tri miliona eura u Prvu banku kako bi zaštitio svoj akcijski kapital. EPCG je na početku ove dokapitalizacije, sredinom prošle godine uložio 1,8 miliona da bi “sačuvao” postojeći procenat kapitala.

Kovačević smatra da je to dobra investicija za Elektroprivredu i da je odluka usvojena uz apsolutnu saglasnost borda i menadžmenta.

“Vijesti” saznaju da je novo spasavanje dokapitalizacije banke, koju kontrolišu bivši premijer i njegov brat Milo i Aco Đukanović, potvrđeno tako što su se članovi Odbora direktora EPCG telefonom izjašnjavali o tom poslovnom potezu.

Predstavnici državnog i kapitala italijanske kompanije A2A dogovarali su se u ponedjeljak na takazvanoj “telefonskoj sjednici” o učešću kompanije u dokapitalizaciji banke, odnosno dan prije nego što je jedva obavljena.

Iz EPCG je zvanično odgovoreno “Vijestima” da je odluka usvojena na sjednici Odbora 22. marta, a da su se članovi telefonski izjašnjavali “samo o iznosu koji može biti uložen”.

U Odboru, međutim, “Vijesti” nezvanično saznaju da je o učešću u dokapitalizaciji EPCG trebalo da se izjasne “da” ili “ne” i da su na prethodnoj sjednici samo razgovarali o tome.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: