Kovačević: Odluka o dokapitalizaciji Prve banke dobra investicija za EPCG

"Drago mi je što su u Prvu banku ušli neki novi akcionari, uspješni privrednici u Crnoj Gori", rekao je Kovačević.
177 pregleda 0 komentar(a)
Srđa Kovačević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđa Kovačević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2011. 18:49h

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Srđan Kovačević je kazao “Vijestima” da je odluka o dokapitalizaciji Prve banke donijeta jednoglasno i da je dugoročno gledano to dobra investicija za EPCG.

"EPCG je jedan od glavnih akcionara u Prvoj banci i pripada joj 18 odsto akcija. EPCG je i preko Nikšićke banke, od njenog osnivanja, bila prisutna, a 2009. godine kada je banka ušla u problem EPCG je rekla da ima želju da pomogne i spasi banku. Sada smo praktično na kraju puta i ovom dokapitalizacijom banka je izašla iz svih problema i počinje normalno da posluje", rekao je Kovačević.

To je, kako je kazao, urađeno zato što smatraju da je to dobra investicija za kompaniju ali i da zaštite kapital koji već imaju u banci.

"Drago mi je što su u Prvu banku ušli neki novi akcionari, uspješni privrednici u Crnoj Gori koji takođe vide interes u tome, tako da sam siguran da na srednjoročnom i dugoročnom periodu EPCG će tu dobro da prođe", smatra Kovačević.

On je rekao i da je postojala je “apsolutna saglasnost” između menadžmenta i Odbora oko odluke o dokapitalizaciji Prve banke te da su svi odbori glasali na predlog menadžmenta.

Bonus video: