Skupština najavila odbore za Mamulu i Kraljičinu plažu

Tvrde da su u roku od osam dana od objavljivanja odluka trebali da se formiraju odbori, što nije tačno
50 pregleda 1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.04.2018. 07:12h

Skupština najavljuje da će “na nekoj od narednih sjednica” formirati privremene odbore koji će pratiti realizaciju projekata Kraljičina plaža i Mamula. Više od dvije godine se kasni sa formiranjem tih tijela.

Iz parlamenta, kojim rukovodi Ivan Brajović, su kazali da je prošli saziv parlamenta treba da formira te odbore, ali pošto to nije urađeno o tome će se odlučivati na nekoj od narednih sjednica. Dva dokumenta su usvojena 29.decembra 2015.godine.

“Prema tada usvojenim dokumentima, trebalo je osam dana od dana objavljivanja odluka u Službenom listu da budu formirani privremenii odbori sa definisanim zaduženjem praćenja realizacije tih odluka”, kazali su iz Skupštine. Tvrdnja da je trebalo da se dva odbra formiraju u roku od osam dana od objavljivanja u Službenom listu nije tačna, jer u dokumentima to ne piše, već piše da one stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu.

Iz Skupštine su poručili da “ako poslanici opozicionih partija koje se prevashodno putem medija bave navedenim pitanjima, ne pokažu interes za učešće u radu tih odbora, Skupština će kao i prilikom formiranja radne grupe za primjenu preporuka OEBS/ODIHR, odgovorno i profesionalno sprovesti aktivnosti iz svoje nadležnosti”. Za dva ugovora glasali su poslanici Pozitivne, DPS-a, LP-a, manjine i tada nezavisni poslanici Damir Šehović i Mićo Orlandić. Protiv su bili opozicija i SDP.

Bonus video: