Radvent Privrednom sudu predao zahtjev za naplatu potraživanja

Predlog za pokretanje stečajnog postupka od 177 radnika Radventa nije potpisalo samo njih četvoro
91 pregleda 0 komentar(a)
Jauković, Foto: Vijesti
Jauković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 18.04.2011. 14:02h

Radnici "Radventa" kojima gazduje isti vlasnik kao i sa Željezarom, firma MNSS, predaće sjutra advokatu Veselinu Raduloviću, zahtjev u kome od Privrednog suda traže naplatu potraživanja u iznosu od oko milion eura.

To su prošle sedmice uradile njihove kolege iz matične firme Željezare čime je uveden stečaj, a danas će Veselin Perišić biti i zvanično postavljen za stečajnog upravnika.

Za šest mjeseci prošle godine „Radvent“ je izgubio 456.000 eura, a u istom periodu prihod im je bio 539.306 eura

Predlog za pokretanje stečajnog postupka od 177 radnika Radventa, firme koju je MNSS za 70.000 eura kupio prije dvije godine, nije potpisalo samo njih četvorica.

Radnici Radventa očekuju da sa početkom rada Željezare i za njih bude posla, da se određi broj njih penzioniše nakon izmjene Zakona o penzionisanju, a socijalni program biće im isti kao i program koji je namijenjen metalurzima i iza koga bi trebalo da stane Vlada.

Kupoprodajni ugovor sa MNSS-om koji se obavezao da će do sredine 2011. godine investirati 1,5 milion eura ističe 1.jula ove godine.

Prema socijalnom programu, koji je sastavni deo kupoprodajnog ugovora, novi vlasnik je trebalo godišnje da obezbjeđuje najmanje sto hiljada eura za stanove zaposlenih, a za tri godine je istu sumu trebalo da izdvoji za zapošljavanje mladih radnika, 75 hiljada za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju, a 50 hiljada za poboljšanje radnih uslova.

Za šest mjeseci prošle godine „Radvent“ je izgubio 456.000 eura, a u istom periodu prihod im je bio 539.306 eura.

Bonus video: