Banke će davati kredite za legalizaciju?

5 komentar(a)
Pavle Radulović, bankari
Pavle Radulović, bankari
Ažurirano: 04.04.2018. 14:14h

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović pozvao je banke da kreditima pomognu građanima da finansiraju troškove legalizacije, u koje spadaju priprema dokumentacije, komunalno opremanje i otkup zemljišta.

To je saopšteno nakon sastanka Radulovića sa predstavnicima banaka, čija je tema bila pronalaženje modela po kom bi se kreditirali troškovi koje građani imaju u procesu legalizacije.

„Namjera je da građani iskoriste pogodnosti ukoliko odjednom uplate predviđenu svotu za bespravno izgrađen objekat. Pojedine banke su već pripremile paket ponudu za kreditiranje legalizacije, a predstavnici Ministarstva se nadaju da će još nekoliko finansijskih institucija učiniti isto“, saopšteno je iz Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Lovćen banke, Addiko banke, IBM banke, Universal capital banke, Komercijalne banke Budva, Prve banke Crne Gore, Erste banke, Atlas banke, Crnogorske komercijalne banke, Nove banke, Ziraat bank Montenegro, NLB banke, Societe general.

Rok za prijavu legalizacije bespravnih objekata je 15. jul, a neophodne informacije o proceduri mogu se dobiti na sajtu Ministarstva i pozivom call centra 19899. D.P.

Bonus video: