Prva banka blokirala račun Carina, ali brzo povukla blokadu

Sudsko rješenje o prinudnoj naplati i blokadi poslovnih računa podgoričke kompanije Carine DOO stiglo je u Sektor za platni promet Cbcg u ponedjeljak
121 pregleda 0 komentar(a)
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Prva banka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.04.2011. 07:28h

Kompanija Carine DOO Čeda Popovića dostavila je Prvoj banci potrebne dokaze da su ispunili sve obaveze koje su imali prema ugovoru sa tom bankom, a u vezi sa jemstvom i ulogom solidarnog dužnika kompaniji Pantomarket DOO Herceg Novi, koja je prije tri godine uzela kredit u iznosu od 3,5 miliona eura, ali ga nije vratila.

"Skidanjem hipoteke prvog reda Carine DOO su ispunile ugovor koji su imale sa Prvom bankom" saopštio “Vijestima” Popović.

To, maltene, znači da će banka vladajuće crnogorske familije čiji je pojedinačno najveći vlasnik brat bivšeg crnogorskog premijera Aco Đukanović potraživanje morati direktno da naplati od glavnog dužnika Pantomarketa DOO - korisnika kredita u vlasništvu biznismena Panta Vučurovića.

Budući da je solidarni dužnik Carine DOO položio mjenicu na ukupan iznos kredita Pantomarketa u iznosu od 3,5 miliona eura Privredni sud je donio rješenje da se obavi blokada računa te firme upravo na taj iznos sve do izvršenja

Ipak, Prva banka Crne Gore je juče nešto prije 15 časova povukla predlog za prinudnu naplatu potraživanja od solidarnog dužnika.

Računi Carina DOO tako su samo jedan radni dan bili u blokadi. Prva banka nije uspjela prinudno da naplati svoje potraživanje od solidarnog dužnika.

Sudsko rješenje o prinudnoj naplati i blokadi poslovnih računa podgoričke kompanije Carine DOO stiglo je u Sektor za platni promet Centralne banke Crne Gore u ponedjeljak popodne.

Budući da je solidarni dužnik Carine DOO položio mjenicu na ukupan iznos kredita Pantomarketa u iznosu od 3,5 miliona eura Privredni sud je donio rješenje da se obavi blokada računa te firme upravo na taj iznos sve do izvršenja.

Prva banka je juče odustala od prinudnog izvršenja nakon objašnjenja sa vlasnikom Carina.

Panto Vučurović, vlasnik Pantomarket DOO, koji je 19. marta 2008. godine uzeo kredit od Prve banke u iznosu od 3,5 miliona eura i kamatnom stopom 6,5 odsto na godišnjem nivou i trebalo da ga vrati do 19. marta 2015. godine, juče nije želio da odgovara na pitanja „Vijesti“.

Bonus video: