Prodaje se hotel "Onogošt", početna cijena 4,97 miliona eura

Ponuđena cijena zainteresovanih kupaca ne smije biti manja od početne a najviše poena, 90, daje se za najveću kupoprodajnu cijenu, dok deset bodova ide za način i uslove plaćanja.
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 15:41h

HTP “Onogošt” raspisao je tender za prodaju istoimenog hotela koji se nalazi u Nikšiću po početnoj cijeni od 4,97 miliona eura.

Ponude za hotel koji je sa radom počeo 1955. godine i dugo vremena bio jedini hotel u gradu, a ostao jedan od simbola grada podno Trebjese, mogu se dostavljati do 27.aprila.

Ponude moraju da sadrže kupoprodajnu cijenu i način plaćanja, dokaz o uplati depozita u iznosu od pet odsto od početne cijene, kao i potvrdu o namjeri ponuđača da zaposli, odnosno preuzme sve stalno zaposlene radnike na neodređeno vrijeme, sa garantovanim platama.

Hotel “Onogošt” ima oko 40 stalno zaposlenih radnika, bez uprave i transportnih radnika, dok u HTP-u radi njih 90.

Ponuđena cijena zainteresovanih kupaca ne smije biti manja od početne a najviše poena, 90, daje se za najveću kupoprodajnu cijenu, dok deset bodova ide za način i uslove plaćanja.

HTP “Onogošt” ima pravo da obustavi prodaju imovine u bilo kojoj fazi postupka, ukoliko ocijeni da je to potrebno uraditi.

HLT fond je 2004. godine stekao pravo upravljanja nad akcijama, a zbog duga od oko četiri miliona eura oni su prije dvije godine zatražili uvođenje stečaja. Stečaj je uveden u maju 2009, a stečaj sa ličnom upravom u novembru iste godine.

Sindikat saznao iz medija

Prema planu stečaja koji je HLT podnio stoji da je zbog duga predviđena prodaja sve imovinu osim hotela “Nikšić” u Sutomoru. Fond je i prošle godine pokušao da proda hotel “Onogošt” ali su prodaju spriječili Sindikat i manjinski akcionari koji su uložili primjedbu Privrednom sudu a isti je usvojio jer je, prema podnesenom planu, prodaja “Onogošta” bila planirana za ovu a ne za prošlu godinu.

Preduzeće je prošlu godinu završilo sa neto gubitkom od 866,5 hiljada eura, što je skoro tri puta manje nego na kraju 2009. Zato je prihod bio 1,37 miliona eura, ili 24 odsto manji nego godinu ranije.

Predsjednica Sindikata čiji mandat je verifikovan na današnjoj sjednici Zora Niković kazala je “Vijestima” da ne može komentarisati prodaju hotela jer su o njoj saznali iz sredstava javnog informisanja ali da su za danas zakazali sastanak sa izvršnim direktorom Zoranom Stojanovićem od koga će saznati detalje o raspisanom tenderu.

Galerija

Bonus video: