Ako Lukšić ne pokrene dijalog o Zakonu o radu SSCG organizuje ulične proteste

Planirano je da, ukoliko dođe do protesta, on bude organizovan na dan kada Skupština bude raspravljala o izmjenama Zakona o radu
55 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Popović Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Danilo Popović Zoran Masoničić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.04.2011. 11:55h

Ukoliko u narednih sedam dana premije Igor Lukšić ne pokrene socijalni dijalog o izmjenama i dopunama Zakona o radu koji je Vlada u formi predloga nedavno usvojila, Savez sindikata Crne Gore (SSCG) će početi sa pripremama za ulični protest.

Na Skupštini te radničke organizacije ponovljeno je da je Predlog koji je urađen po instrukcijama Ministarstva finansija, a suprotno odredbama oko kojih se usaglasila Radna grupa koju su čini eksperti i predstavnici socijalnih partnera, neprihvatljiv.

Planirano je da, ukoliko dođe do protesta, on bude organizovan na dan kada Skupština bude raspravljala o izmjenama Zakona o radu.

Skupština SSCG je odlučila i da obavjesti poslaničke klubove o izmjenama za koje se oni zalaži i da pokuša da ih lobira da te stavove zastupaju na plenumu.

Uporedo sa pripremama za protest sindikalaci će sakupljati potpise radnika koji su protiv predloženih izmjena.

"Plan je da se oko 500 nas okupi tog dana ali da imamao potpise nekoliko destina hiljada radnika i da ta snaga od Skupštine traži da ne usvoje Predlog izmjena i dopuna Zakona o radu", kazao je predsjednik Skupštine Danilo Popović.

Bonus video: