Prijeteće poruke za predsjednika Udruženja akcionara Ski centra Durmitor

Nepoznati pošiljac poruka ili neko ko mu je poslužio kao logistika pratio je prošlog petka i subote kretanje Sima Stanića
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 11:39h

Na mobilni telefon šefa žabljačkog katastra Sima Stanića, javnosti poznatog kao predsjednika Udruženja akcionara Ski-centra Durmitor, proteklih dana pristiglo je više SMS poruka uvredljive i prijeteće sadržine.

Stanić je slučajeve prijavio policiji u Žabljaku i osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima. Policija je odmah podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca a u toku je postupanje tužilaštva, istražnog sudije i policije kako bi se identifikovao korisnik ili više lica, pošto su poruke stizale sa brojeva dva operatera mobilne telefonije koji pokrivaju područje Crne Gore.

Prijetnje i pojedinim Žabljačanima koji su uz Stanića

Tokom vikenda i juče Stanić nije bio u Žabljaku i sa njim nijesmo uspjeli uspostaviti kontakt. Izvor “Vijesti”, njegov prijatelj koji je imao uvid u sadržinu poruka, kaže da su, osim brojnih uvreda, izrečene riječi prijetnji i pojedinim Žabljačanima koji su uz Stanića kroz Udruženje akcionara Ski-centra Durmitor aktivno radili na razotkrivanju nepravilnosti u privatizaciji toga preduzeća. Ne želeći da iznosi detalje poruka naš izvor kaže da se prijeti i njihovoj djeci i unučadima.

"U tekstovima poruka nijednom se direktno ne pominje angažovanje na razotkrivanju nepravilnosti prilikom privatizacije Ski-centra.

Pratili Stanićevo kretanje

U porukama dominiraju optužbe da je sa pozicije rukovodioca katastra omogućio da HM Durmitor, odnosno vlasnik tog preduzeća Savo Kujundžić, nakon aerosnimanja prošlog ljeta, prepiše u vlasništvo državno zemljište koje je u trenutku kupovine poljoprivrednog preduzeća Jezeracoop u stečaju, bilo u kategoriji višegodišnjeg korišćenja", kaže sagovornik, i dodaje da su prijetnje njima i članovima porodica kod njih izazvale veliko uznemirenje i strah.

Još uvijek nepoznati pošiljac poruka ili neko ko mu je poslužio kao logistika pratio je prošlog petka i subote kretanje Sima Stanića. Tako je prokomentarisan njegov ulazak u stan jer je ubrzo stigla poruka u kojoj je i to pomenuto. Isto tako i njegov dolazak u policiju kada je inspektorima podnio prijavu.

Nadavno je poslanik Dobrica Šljivančanin postavio poslaničko pitanje o tome kako je HM Durmitor postao vlasnik zemljišta, pa je cjelokupna dokumentacija iz žabljačkog katastra dostavljena Ministarstvu ekonomije.

Bonus video: