Poljska kompanija na aukciji kupila dio opreme "Radoje Dakića"

Oprema je porijeklom iz Njemačke, Rusije, Bugarske, Mađarske, Italije, Švajcarske, Japana, kao i bivše Republike Čehoslovačke i iz zemalja iz regiona
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2011. 13:47h

Na aukcijskoj prodaji dijela imovine bivše fabrike "Radoje Dakić" poljska kompanija ZOHU Blačmiks kupila je opremu po cijeni od 67.480 eura.

Prijavu za učešće na aukciji je, osim poljske kompanije, dostavio i Nebojša Putniković iz Hrvatske.

Iz Komisije za aukciju je saopšteno da je vlasnik Blačmiksa, Piotr Kazimierz Malucha, jedini istakao ponudu na oglašenu početnu cijenu od 67.480 eura, pa je, s obzirom na to da je to bila konačna ponuda, proglašen kupcem.

Oglas za prodaju dijela imovine "Dakića" raspisan je 16. marta, a ponuđeni predmeti su podijeljeni na 18. grupa. Na aukciji su prodati predmeti iz pete grupe - hidraulične prese, radijalne i stubne bušilice, univerzalni strug.

Na prodaju je bila ponuđena tehnološko mašinska oprema koja se nalazi u prostorijama fabrike u Podgorici, a koju, između ostalog, čine alatne mašine za obradu kamena rezanjem, mašine za obradu metala deformacijom, mašine za livenje metala, oprema za termičku obradu metala, kao i aparati za elektrolučno i gasno zavarivanje.

Oprema je porijeklom iz Njemačke, Rusije, Bugarske, Mađarske, Italije, Švajcarske, Japana, kao i bivše Republike Čehoslovačke i iz zemalja iz regiona.

Početna cijena po kojoj se prodavala oprema koja je pretežno nabavljena u periodu od 1970. do 1990. godine iznosila je oko 1,77 miliona eura.

Manji dio je nabavljen u periodu od 1960. do 1970, a sva oprema je sukcesivno prestala da se koristi u razdoblju od 1992. do 1995, pri čemu je do tada korišćena u jednoj ili dvije smjene.

Bonus video: