Lord Rotšild u julu planira milionsku rođendansku žurku u Tivtu

Na žurci će se, naći i mnoge poznate ličnosti, među kojima Džon MekKejn, Mik Dejvis, Ivan Glasenberg, Piter Mank i Oleg Deripaska
168 pregleda 0 komentar(a)
Nat Rotšild, Foto: Telegraph
Nat Rotšild, Foto: Telegraph
Ažurirano: 08.04.2011. 14:27h

Lord Nataniel Rotšild član poznate bankarske dinastije i jedan od finansijera projekta Porto Montenegro u Tivtu, 12. jula proslaviće svoj rođendan u Crnoj Gori, tačnije u Tivtu objavio je "Dejli Mejl".

"Net koji sa ocem Džejkobom ima više od 1,4 milijarde funti, već je poslao elegantne pozivnice", prenosi list uz konstataciju da će 40. rođendan porodicu Rotšild koštati oko milion funti.

U tu cifru uračunat je dvodnevni provod na brodu u raskošnom okruženju sa pogledom na Jadran.

Na žurci će se, kako navodi list, naći i mnoge poznate ličnosti, među kojima i bivši američki republikanski predsjednički kandidat, Džon MekKejn, južnoafrički rudarski tajkun Mik Dejvis i šef Glenkora Ivan Glasenberg, kandski milijarder Piter Mank i ruski tajkun Oleg Deripaska.

"Dwejli Mejl" podsjeća da Mank i Deripaska zajedno sa Rotšildom razvijaju pet milijardi funti vrijedan projekat izgradnje Monaka na Balkanu, blizu luke u Tivtu, sa hotelima, marinama, apartmanima i buticima.

Prisustvo bivšeg britanskog sekretara za biznis i trgovinu, Piter Mendelsona ne dovodi se u pitanje, jer je on, kako navodi list, dok je je bio evropski komesar za trgovinu, bio kritikovan jer se sastao sa Deripaskom na luksuznoj jahti ruskog biznismena na Krfu, uz ocjenu da je to uticalo na poslovanje aluminijumskog magnata.

"Dejli Mejl" zaključuje da će i pinc Endrju vjerovatno biti pozvan, te da je sa spiska već prekrižen jedan od Netovih bliskih prijatelja - Saif Gadafi, sin Moamera Gadafija. List navodi da se on neće pojaviti na žurku, ne samo zato što je pukovnikov sin već zato što tvrdi da neće nikad napustiti Libiju.

"Ali ja se ne bih kladio na to", zaključuje novinar "Dejli Mejla".

Bonus video: