Stijepović: Sekulić neupućen i ne poznaje oblast za koju je zadužen

"Protekla zimska turistička sezona u Crnoj Gori "nikad nije bila gora", i zbog toga što Ministarstvo turizma radi "infantilno i diletantski".
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 10:32h

Centar za razvoj Durmitora danas je oštro reagovao na nedavnu izjavu ministra za turizam Predraga Sekulića da je nedopustivo to što su skijališta na Žabljaku i Kolašinu zatvorena, kad, navodno, na njima još ima snijega.Durmitorske skijaške staze su bez snijega gotovo do 1.900 metara nadmorske visine. Aprilski snijeg je raskvašen, težak i propada se do koljena, navedeno je u reagovanju Centra za razvoj Durmitora, upućenom redakcijama medija.Direktor Centra Darko Stijepović je agenciji Beta kazao da je ministar Sekulić, pomenutom izjavom, pokazao da nije upućen u stvarne prilike na Žabljaku, kao i da ne poznaje oblast za koju je zadužen.Po riječima Stijepovića, žabljaćki hoteli su u stanju propadanja.

Hotel "Jezera" , kako je naveo, "izgleda kao da je u njemu ekplodirala bomba". Već četiri godine ne radi, a "na terasama hotela 'Planinka' raste trava", jer i taj hotel čeka na renoviranje.Kako je Stijepović ocijenio u pisanom reagovanju za medije, protekla zimska turistička sezona u Crnoj Gori "nikad nije bila gora", pored ostalog i zbog toga što Ministarstvo turizma radi "infantilno i diletantski"."Ne može se očekivati ništa novo, sem nizbrdice, u crnogorskom zimskom i planinskom turizmu, kada vidimo kako radi ministar Sekulić", piše u reagovanju Centra za razvoj Durmitora.

Bonus video: