Nenezić pisao Lukšiću da u Ski-centru Durmitor ima posla za tužioce

U pismu Lukšiću od 10. oktobra prošle godine, Nenezić je napravio retrospektivu dešavanja u žabljačkom preduzeću, od 1955. godine, kada je osnovano, do tada.
0 komentar(a)
Ski centra Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ski centra Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.04.2011. 08:19h

Bivši ministar turizma Predrag Nenezić u pismu tadašnjem ministru finansija i potpredsjedniku Vlade a današnjem premijeru Igoru Lukšiću naveo je da situacija u Ski- centru Durmitor i dešavanja u vezi sa njegovom imovinom takva da zahtijeva aktivnije uključivanje državnog tužioca.

U pismu Lukšiću od 10. oktobra prošle godine, Nenezić je napravio retrospektivu dešavanja u žabljačkom preduzeću, glavnom nosiocu tamošnje turističke ponude, od 1955. godine, kada je osnovano, do tada.

"Imajući u vidu činjenicu da se radi o društvu sa dominantnim državnim kapitalom, smatramo da postoji potreba znatno aktivnijeg uključivanja državnog tužioca Crne Gore i drugih nadležnih državnih organa u pravcu preduzimanja aktivnosti na zaštiti državne imovine i efikasnijem sprovođenju odluka nadležnih sudskih organa.

Evidentno je da likvidacijom društva Nju ski-centra nastaje obaveza zaštite državne imovine kojom je do sada to društvo upravljalo, kao i potreba da se preduzmu neophodne aktivnosti u vezi sa njenim preuzimanjem i evidentiranjem, u skladu sa zakonom - naveo je Nenezić u pismu.

U dopisu se navodi da “nedefinisan status navedene imovine onemogućava njenu adekvatnu valorizaciju i sprečava realizaciju neophodnih investicionih ulaganja u pomenute kapacitete, kako bi isti zadovoljili neophodne standarde i bili konkurentni na međunarodnom turističkom tržištu”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: