Sajam zapošljavanja: Radiću bilo šta samo da zaradim dinar!

Sajam, navodi se u saopštenju, pruža mogućnost mladim, obrazovanim osobama da usavrše praktično znanje i vještine
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 11:54h

Crnogorski maturanti i studenti dobili su priliku za ljetnji posao na četvrtom sajmu zapošljavanja “Coca cola summer job 2011”, koji se održava u holu tehničkih fakulteta.

Na sajmu se predstavilo 37 izlagača iz područja turizma i ugostiteljstva, koji su ponudili mogućnost zainteresovanim mladim ljudima da se zaposle tokom sezone. Tako je Marko Milić došao da, po drugi put, proba da dobije tromjesečni posao i zaradi nešto tokom sezone.

“ Prošle godine sam se zaposlio ljeti na ovaj način, pa ću pokušati opet. Volio bih da se zaposlim u luci 'Porto Montenegro', a probaću i na drugim mjestima”, kazao je Milić.

Njegova koleginica Marija Vujović smatra da je ovo najbolji način da omogući sebi dalje školovanje u inostranstvu, pa će pokušati da se zaposli u hotelu “Avala resort”.

“Ma radiću bilo šta, samo da zaradim koji dinar”, rekla je Vujović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na otvaranju istakao da je dobro da naši radnici rade u domaćem turizmu.

“ Dolazi vrijeme da vaša generacija ruši jednu od posljednjih loših predožbi da mi nijesmo dovoljno vrijedni i predani”, rekao je Krivokapić.

Izvršni direktor “Coca Cola Hellenic” Igor Ilievski naveo je da se interesovanje mladih ljudi za sezonske poslove povećava, pa je to razlog zbog kog se ove godine, osim u Kotoru, sajam održava i u Podgorici.

Predstavnik studentskog parlamenta UCG Petar Golubović je poručio da ovakvi projekti treba da postanu praksa, jer sajam obezbjeđuje sve veći broj poslova mladim ljudima.

“ Predviđeno je da sezonski rad traje tri mjeseca, a posjetiocima sajma biće omogućeno da konkurišu za neko od ponuđenih radnih mjesta, kao I da obave selekcioni intervju sa poslodavcima”, naveo je Golubović.

Kompanija “Coca Cola Hellenic” je, u okviru sajma, organizovala I radionicu o tome kako se pripremiti za intervju sa poslodavcem.

Sajam će biti održan i sjutra na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Bonus video: