Pomagali Vujoviću u borbi za HLT

Montenegropromet AD Budva, jedna od glavnih preostalih kompanija iz portfelja HLT fonda, poslovnu 2010. godinu završila je sa gubitkom od 170.200 eura, što je bolji rezultat nego godinu ranije, kada je zabilježen gubitak od 295.200 eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 18:22h

Revizorska kuća MV Konsalt u revozorskom izvještaju koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) konstatovala je da gubitak kompanije iz ranijih godina iznosi 1,46 miliona eura, dok je neraspoređena dobit, kao efekat revalorizacionih rezervi iznosio 1,09 miliona, tako da je ukupni nepokriveni gubitak na kraju prošle godine iznosio 545.602 eura.

Uprkos negativnom poslovanju, Montenegropromet se prošle godine izgleda nije bavio samo djelatnošću za koju je osnovan, već je pozajmljivao novac i ulagao novac kupujući akcije na berzi.

Prošle godine kompanija dala pozajmicu firmi Monte invest DOO Podgorica na rok od osam mjeseci. Monte invest je firma slovenačkog državljanina koja se prošle godine sa grupacijom okupljenom oko firme Provladeks Vladana Vujovića borila sa slovenačkim investitorima za prevlast u HLT-u

U napomenama revizorskog izvještaja novodi se da je 16. jula prošle godine kompanija dala pozajmicu od 235.000 eura firmi Monte invest DOO Podgorica na osam mjeseci, uz kamatnu stopu od 5,93 odsto na godišnjem nivou.

Monte invest je privatna firma slovenačkog državljanina koja se prošle godine sa grupacijom okupljenom oko firme Provladeks Vladana Vujovića borila za prevlast u HLT fondu. Dakle, novcem Montenegroprometa, koji je u vlasništvu HLT-a, grupacija oko Vujovića se borila za prevlast u samom fondu kupujući akcije fonda.

Kako saznajemo nezvanično, Monte invest je pozajmljeni novac vratio Montenegroprometu.

Transakcije Monte investa na berzi su inače zbog sumnji bile predmet kontrole regulatora na tržištu kapitala u Crnoj Gori.

U napomenama revizorskog izvještaja MV Konsalta navodi se, takođe, da je Montenegropromet 19. novembra kupio na berzi akcije za iznos od 190.000 eura.

Bonus video: