Tarzan Milošević obećao pomoć radnicima “Nikpeka”

Ćipranić koji je većinski vlasnik gradske pekare od 1997. godine i ima 86 odsto akcija najavio je prodaju vlasništva i uvođenje stečaja
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 14:04h

Radnici “Nikpeka”, koji od 18. marta protestuju zbog prekida proizvodnje i najave uvođenja stečaja, i predstavnici Saveza sindikata Crne Gore razgovarali su sa ministrom poljoprivrede Tarzanom Miloševićem koji im je obećao pomoć u rješavanju situacije u kojoj su se našli.

“Ministru smo iznijeli naše zahtjeve – da se hitno počne sa proizvodnjom, da se isplate zaostale zarade i obezbjedi redovnost isplate narednih plata, da se radnicima koji za to iskažu interesovanje omogući sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu odgovarajućih orpremnina”, kazao je predsjednik Sindikata “Nikpeka” Momčilo Damjanović.

Prema njegovim riječima ministar Milošević je iskazao razumijevanje za njihove probleme i dogovorio se da se sredinom naredne sedmice organizuje sastanak kome bi pored predstavnika radnika prisustvovao i većinski vlasnik, kao i predstavnici ministarstava poljoprivrede, ekonomije i rada i socijalnog staranja.

Od rezultata najavljenog sastanka zavisiće dalji potezi radnika kojima većinski vlasnik Milisav Ćipranić duguje deset plata, kao i radni staž koji nije, kako radnici tvrde, povezan od 2005. godine.

Od rezultata najavljenog sastanka zavisiće dalji potezi radnika.

Ćipranić koji je većinski vlasnik gradske pekare od 1997. godine i ima 86 odsto akcija najavio je prodaju vlasništva i uvođenje stečaja, a kao razlog je naveo dug od 700.000 eura i nedostatak brašna.

Potraživanje pekare, koja postoji 60 godina i u kojoj radi 40 stalno zaposlenih i 60 radnika koji su na određeno, je oko 430.000 eura.

Galerija

Bonus video: