Marović i Jeknić u Odboru direktora "Budvanske rivijere"

Marović je do prije dvije godine bio na čelu kompanije, više od decenije, ali je tada podnio ostavku da bi ušao u Vladu kao potpredsjednik.
115 pregleda 0 komentar(a)
marovic, Foto: Arhiva Vijesti
marovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.03.2011. 11:06h

Skupštini akcionara Hotelske grupe "Budvanska rivijera" AD Budva verifikovala je mandate novim članovima Odbora direktora potpredsjedniku DPS Svetozaru Maroviću i šefici kancelarije Nacionalne turističke organizacije u Ljubljani Dušanki Jeknić.

Skupština je takođe potvrdila mandate dosadašnjim članovima odbora predstavnicima privatizacionih fondova fondova Vladanu Vujoviću, Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje Ratku Vukotiću i predsjedniku podgoričke skupštine Rašku Konjeviću.

Marović je do prije dvije godine bio na čelu kompanije, više od decenije, ali je tada podnio ostavku da bi ušao u Vladu kao potpredsjednik.

Skupština je takođe usvojila odluke o prestanku mandata predsjedniku borda direktora Vuletu Tomaševića i članu Odbora Vladu Dapčeviću.

Novi izvršni direktor

Tomašević je , kako je "Vijestima" potvrđeno izabran za izvršnog direktor Hotelske grupe, dok je dosadašnja izvršna direktorka Sanela Kahrović, postavljena na mjesto direktora marketinga.

Odbor direktora uskoro bi trebao da se sastane kako bi odlučio ko će biti novi predsjednik, a po svemu sudeći ta funkcija će biti dodijeljan Maroviću, koji se dugo godina nalazio na tom mjestu

Skupština je usvojla godišnji finansijski iskaz i izvještaja o poslovanju društva i raspodjeli dobiti za 2010. godinu, kao i izvještaj revizora te imenovala revizora Hotelske grupe "Budvanska rivijera" za 2011. godinu

"Zaključak je da AD Hotelska grupa "Budvanska rivijera" nastavlja trend uspješnog poslovanja i značajnog investicionog ulaganja u podizanju kvaliteta i sadržaja ponude u hotelskim kapacitetima naročito u hotelu "Palas" i TN "Slovenska plaža", uz značajan porast profita – navode iz kompanije.

Bonus video: