Malerba: A2A će investirati u obnovljive izvore energije, ali ne znamo kada

Izvršni direktor kompanije je tokom posjete mašinske hale potvrdio učešće A2A na tenderu za izgradnju elektrana na Morači.
0 komentar(a)
Enriko Malerba, Foto: Slađan Blagojević
Enriko Malerba, Foto: Slađan Blagojević
Ažurirano: 28.03.2011. 15:35h

Italijanska kompanija A2A, strateški partner i suvlasnik Elektroprivrede Crne Gore, investirala bi u obnovljive izvore energije, ali njeni menadžeri još ne znaju kada i koliko, poručio je Enriko Malerba, izvršni direktor EPCG.

„Mi smo tu da investiramo u obnovljive izvore energije“ kazao je on u Mratinju, tokom obraćanja zaposlenima povodom obilježavanja 35-godišnjice rada HE „Piva“.

Kasnije je novinarima, tokom posjete mašinske hale u kanjonu ispod mamutske brane, potvrdio učešće A2A na tenderu za izgradnju elektrana na Morači, kao član konzorcijuma.

„Trenutno se radi analiza, jer se ne radi o jednostavnom projektu, već prilično kompleksnom sa ekonomsko-tehničkog aspekta. Zbog toga smo tražili produženje roka za prijavu na tender“ kazao je Malerba.

On je rekao da će menadžment nove investicije planirati i u skladu sa odobrenim prihodima od strane Regulatorne agencije za energetiku.

„Sa jedne strane cijene električne energije raste u cijelom svijetu, a u Crnoj Gori već imamo priliku da vidimo da padaju. U prethodnoj godini REA je smanjila dozvoljeni prihod, u ovoj godini je smanjenje za 10 procenata“ podsjetio je Malerba.

Bonus video: