U Budvi otvoren festival turističkih komunikacija

Pomoćnik ministra turizma, Željka Radak, otvorila je berzu privatnog smještaja i predstavila pojednostavljenu proceduru registracije
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 16:51h

Festival turističkih komunikacija pod nazivom Snovi, strasti i uzbuđenja – Montenegro, otvoren je danas u Budvi, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktor NTO-a Saša Radović saopštio je da će festival u narednim godinama sigurno biti prepoznat kao mjesto okljupljanja profesionalaca iz oblasti turizma i marketinških agencija.

On je podsjetio da prema preporukama Svjetske turističke organizacije (UNWTO) na marketing treba izdvajati dva do 2,5 odsto prihoda ostvarenih od turizma.

"To znači da u našim uslovima treba predvidjeti godišnje 13 miliona eura za marketing i promociju, iako to za sada nije slučaj s obzirom na maksimalni kapacitet budžeta do 2,5 miliona eura“, rekao je Radović.

Festival, koji se održava tokom Metubesa, okupio je eminentne stručnjake iz oblasti marketinga i turizma, stručni međunarodni žiri koji će ocjenjivati preko 70 pristiglih radova iz oblasti video materijala, printa i weba, kao i nacionalne turističke organizacije Slovenije, Srbije, Albanije, Crne Gore, kao i Turkish airlines.

Festival se održava pod pokroviteljstvom NTO-a, a u organizaciji AMC Communications i Jadranskog sajma.

Pomoćnik ministra turizma, Željka Radak, otvorila je berzu privatnog smještaja i predstavila pojednostavljenu proceduru registracije.

"Pojedinac koje pruža usluge privatnog smještaja, najviše do sedam soba odnosno 15 kreveta uz zahtjev za izdavanje odobrenja treba da priloži posjedovni list ili izjavu vlasnika objekta ovjerenu od suda da je objekat njegovo vlasništvo“, rekla je Radak.

Ministarstvo je u cilju povećanja broja registrovanih izdavalaca privatnog smještaja u periodu od 2005. do prošle godine promovisalo pojednostavljenu proceduru izdavanja Odobrenja za rad sa dva dokumenta u okviru kampanje Registrujte smještaj.

Bonus video: