Inpekov hljeb od ponedjeljka će koštati 70 centi

Neke vrste Inpekovog hljeba se već prodaju po višim cijenema, iako je iz Vlade saopšteno da, u skladu sa ranijim najavama, poskupljenja neće biti do početka aprila
103 pregleda 0 komentar(a)
Inpek, Foto: Arhiva "Vijesti"
Inpek, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.03.2011. 12:19h

Vekna bijelog hljeba podgoričkog Inpeka od ponedjeljka će koštati 70 centi, 16 odsto više nego do sada, saopšteno je agenciji Mina-business u marketima koji prodaju proizvode te kompanije.

Neke vrste Inpekovog hljeba se već prodaju po višim cijenema, iako je iz Vlade saopšteno da, u skladu sa ranijim najavama, poskupljenja neće biti do početka aprila. Inpekov integralni hljeb, na primjer, skuplji je 10 centi i košta 60 centi.

Pekari u Crnoj Gori od kraja januara najavljuju poskupljenje bijelog hljeba jer su im, kako kažu, poskupili svi inputi, od goriva do brašna, ulja i šećera. Struja za pekare će, međutim, pojeftiniti 25 odsto pa se ne očekuje značajnije pomjeranje cijena kod onih koje za proizvodnju koriste električnu energiju.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević, nedavno je kazao da u skladu sa ranijim najavama, hljeb u Crnoj Gori poskupiće početkom aprila, jer je to uslovljeno postojećim cijenama brašna.

On je naveo i da bi krajem marta trebalo da se pripremi analiza stanja, kako bi se Vlada odredila u vezi sa cijenama hljeba.

Bonus video: