Pljevlja ostala bez brašna, u Podgorici povećana tražnja

U velikom broju domaćinstava na sjeveru, naročito u zimskom periodu, se peče hljeb tako da su i potrebe za brašnom veće.
60 pregleda 0 komentar(a)
hljeb, Foto: Vesko Belojević
hljeb, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.03.2011. 18:21h

Nepuna 24 časa nakon što je ministar poljoprivrede Tarzan Milošević izjavio da neće biti nestašice brašna, crnogorske prodavnice su gotovo opustošene.

U Pljevljima brašna u pakovanju od 25 kilograma nema još od četvrtka poslije podne, a danas su se samo u nekim marketima mogla naći manja pakovanja.

Čitalac “Vijesti” iz Pljevalja kazao je da je posljednje brašno od 25 kilograma prodavano po 23 eura i to je bilo u prodavnicama na periferiji.

"Ja ga nijesam kupio jer ne vrijedi toliko. Do prije dva dana džak je prodavan za pola te cijene. Vjerujem da su trgovci izazvali vještačku krizu i da će ga vratiti u prodaju čim podignu cijene ali ni to ne može trajati" kazao je on.

"Tražnja je izuzetno povećana i zbog toga je moguće da je u pojedinim radnjama dolazilo do trenutne nestašice" kazala je “Vijestima” marketing menadžer “Albone” Nataša Lučić

U velikom broju domaćinstava na sjeveru, naročito u zimskom periodu, se peče hljeb tako da su i potrebe za brašnom veće.

"Od četvrtka svi traže brašno. U “Alboni” se moglo u prijepodnevnim časovima naći po cijeni od 13,90 eura ali su dozvoljavali da se kupi samo po jedan džak. Poslijepodne se više ni na taj način nije moglo nabaviti" kazao je čitalac “Vijesti”.

U Nikšiću teško do džakova od 25 kg

U Nikšiću je situacija mirnija mada je i u tom gradu brašno najtraženiji proizvod. Džak od 25 kilograma je teško naći ali je bilo dovoljnih količina brašna u pakovanju od kilogram i pet. I nikšićki trgovci su povećali cijene tako da je džak koštao 15,30 eura.

Kada je Podgorica u pitanju, trgovci sa kojima su “Vijesti” razgovarale tvrde da nema potrebe za stvaranjem zaliha jer brašna u trgovinama neće nedostajati.

"Tražnja je izuzetno povećana i zbog toga je moguće da je u pojedinim radnjama dolazilo do trenutne nestašice" kazala je “Vijestima” marketing menadžer “Albone” Nataša Lučić.

U Podgorici najbolje prolazi pakovanje od kilogram, a džak košta od 13 do 18 eura.

Bonus video: