Bivši radnici "Transservisa" ljuti na NLB Montenegro banku

Znamo da akcije variraju na berzi, ali nastojimo da stupimo u kontakt sa poslovodstvom banke da nam objasni gdje se izgubilo naših 329 akcija od ukupno 608.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2011. 18:57h

Udruženje bivših radnika bjelopoljskog autotransportnog preduzeća „Transservis“ saopštilo je da tri godine bezuspješno pokušava da stupi u kontakt sa poslovodstvom NLB Montenegrobanke AD Podgorica, radi ostvarivanja akcija preduzeća, kao jednog od osnivača banke.

Osnivački ulog

Podsjećajući da je „Transservis“ 1995. godine imao osnivački kapital banke od 608.000 dinara, sekretar Udruženja bivših radnika Lazar Knežević rekao je da je tada odnos dinara i marke bio 1:2.

“Znači da smo tada imali osnivački ulog od 304.000 maraka ili 152.000 eura. Znamo da akcije variraju na berzi, ali nastojimo da stupimo u kontakt sa poslovodstvom banke da nam objasni gdje se izgubilo naših 329 akcija od ukupno 608. One su bez našeg znanja i na misteriozan način nestale jer posjedujemo dokument da smo trenutno vlasnici 279 akcija. To je svakako slučaj i za nadležne organe, ukoliko žele da se bave zakonitim radnjama”, kazao je Knežević.

Pravdu će tržiti u Strazburu

Član Udruženja Radonja Nedović ponovio je da su se više puta bezuspješno obraćali poslovodstvu banke da ih primi na razgovor.

“Prije dvadesetak dana ponovo smo uputili dopis izvršnom direktoru Darku Radunoviću, ali, kao i do sada, niko ne odgovara. Uputićemo dopis premijeru Igoru Lukšiću i upoznati ga sa našim problemom, jer smatramo da je i država dosta doprinijela misterioznom gubitku akcija, pošto je bez našeg znanja i saglasnosti prodala banku”, kazao je Nedović.

On je pozvao i druge oštećene akcionare da im se pridruže u ostvarivanju prava i najavio da će biti prinuđeni da se obrate međunarodnim organizacijama i u krajnjem pravdu zatraže kod suda u Strazburu.

Šta kažu u banci

Portparol NLB Montenegrobanke Aco Vukotić kazao je u telefonskom razgovoru da prvi put čuje za to

“Radi se o periodu iz 1995. godine, a NLB Ljubljanska banka kupila je Montenegrobanku u julu 2003, osam godina od vremena na koje se pozivaju radnici”, kazao je Vuković.

On je najavio da će, ipak, pretražiti dokumentaciju kako bi utvrdio o čemu se zapravo radi, ponovivši da mu je sve to nepoznanica.

Portparol NLB Montenegrobanke kazao da mu je sve nepoznanica i da će pretražiti dokumentaciju da bi utvrdio o čemu se radi.

Bonus video: