Forca: Škrelja uvodi Opštinu Ulcinj u stečaj!

Predsjednik odborničkog kluba Force Džaudet Cakuli ocijenio je da šef lokalnog parlamenta Luiđ Škrelja svojim "činjenjem i nečinjenjem Opštinu Ulcinj uvodi u stečaj".
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 17:58h

Reagujući na izjavu Škrelje da će ipak prihvatiti inicijativu Force za zakazivanje vanredne sjednice SO na kojoj bi se raspravljalo o Valdanosu pod uslovom da predlog bude dopunjen, Cakuli je kazao da predsjedniku parlamenta nijesu najjasnija pitanja iz nadležnosti Skupštine.

"Tako se čini, Škrelja je promijenio mišljenje i naknadno odlučio da prihvati inicijativu Force jer je utvrdio da je ona ipak u skladu sa odredbama statuta i obavezama Skupštine. Međutim, on pokušava da opstruira našu inicijativu zahtjevom da se prethodno, za mišljenje obratimo nadležnom organu izvršne vlasti jer zna da ga nećemo dobiti", kazao je Cakuli na konferenciji za novinare.

On tvrdi, da odbornici prilikom podnošenja takvih inicijativa nijesu dužni da traže mišljenje izvršne vlasti.

"S obzirom da je tender za zakup Valdanosa poništen, prestala je potreba za hitnost rasprave. Forca će naknadno tražiti od predsjednika SO da se tačka dnevnog reda "stavovi i zaključci SO Ulcinj o lokalitetu maslinada Valdanos" raspravi na posebnoj, odnosno prvoj redovnoj sjednici i to samo sa tom tačkom dnevnog reda", kazao je Cakuli.

On je rekao da bi Škrelja trebalo da pokreće inicijative koje su važne za dobrobit opštine i građana za šta je i plaćen. Forca je najavila da će uskoro tražiti nova objašnjenja za sve dosadašnje privatizacije u Ulcinju, stanja u javnim preduzećima i strukturama lokalne uprave.

Bonus video: