Radnici Fabrike elektroda iz Plužina primili dvije plate, duguju im još 20

Ponovo nam se duguje 20 plata jer su u međuvremenu prispjele i januarska i februarska zarada
0 komentar(a)
Fabrika elektroda Plužine, Foto: Luka Zeković
Fabrika elektroda Plužine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.03.2011. 14:14h

Radnici plužinske Fabrike elektroda, njih 174, primili su danas dvije plate. Vlada je, kao što im je i obećano, uplatila 430.000 eura – oko 110.000 eura za dvije zarade, a ostalo za pokretanje proizvodnje, koja je prekinuta 9. septembra prošle godine.

"Ponovo nam se duguje 20 plata jer su u međuvremenu prispjele i januarska i februarska zarada. Radnici su prekinuli sa dvanaestočasovnim protesnim okupljanjem koji je zbog lošeg stanja u fabrici počeo 27. decembra. Nastavićemo sa insistiranjem da nam se u što kraćem roku ispune ostali zahtjevi – isplate ostale zarade i poveže radni staž.

Posebno ćemo insistirati na realizaciji socijalnog programa i isplatu otpremnina prema važećem kolektivnom ugovoru koje iznose 8,5 hiljada eura“, kazao je „Vijestima“ predstavnik zaposlenih Milinko Pejović.

Prema njegovim riječima početak proizvodnje, u fabrici koja je prije 26 godina počela sa radom, očekuju za desetak dana.

U FEP-u je višak oko 70 radnika, a za dobrovoljan odlazak iz preduzeća prijavilo se njih 45.

Održana i skupština akcionara

Danas je održana i skupština akcionara Fabrike elektroda na kojoj je izabran Odbor koga čine – prof.dr Radenko Pejović, ispred Razvojno investicionog fonda, Mirko Kilibarda, iz EPCG, mr Aleksandar Vukosavljević, predsjednik Sindikata, Vesna Grgurević, iz fonda Trend koji poslije Vlade ima najviše akcija, i Miomir Perunović, koga su predložili akcionari.

“U toku naredne sedmice biće održana sjednica na kojoj će biti verifikovani njihovi mandati i izabran predsjednik Upravnog odbora” kazao je Pejović.

Bonus video: