CT: Skuplja pretplata na fiksnu telefoniju je za vaše dobro

Prema tom zahtjevu pretplata bi sa PDV-om za direktni priključak iznosila 7,95 eura umjesto 5,97, za dvojni 6,45 umjesto 4,47 eura, te za ISDN 10,95 umjesto 8,99
92 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 03.03.2011. 15:19h

Ako Agencija za elektronske komunikacije Crnogorskom telekomu odobri zahtjev za povećanje cijena fiksne telefonije, korisnici će, kažu u Telekomu, za novi iznos dobiti određene povlastice.

Crnogorski telekom predao je Agenciji za elektronske komunikacije zahtjev za povećanje cijene pretplate za fiksnu telefoniju. Prema tom zahtjevu pretplata bi sa PDV-om za direktni priključak iznosila 7,95 eura umjesto 5,97, za dvojni 6,45 umjesto 4,47 eura, te za ISDN 10,95 umjesto 8,99.

Zahtjev za povećanje cijena kako navode u Telekomu, odnosi se na cijene u Standard paketu. Ako bi novi cjenovnik bio usvojen, taj bi paket bio inoviran tako da korisnici za pretplatu u iznosu 7,95 eura (sa PDV-om) dobiju besplatne razgovore u Crnoj Gori, za lokalne i međugradske pozive, u okviru T-Com mreže, u periodu od 19.00 do 07.00 sati.

“Samo ću reći da je ovo stvarno prevršilo svaku mjeru, bruka!”

„Korisnici Standard paketa će, na taj način, moći optimizovati svoje troškove tako što će uštedjeti i na potrošnji koju ostvaruju preko mobilnog telefona, time što će dio poziva obavljati sa fiksnog telefona, kao i na razgovore koje će ostvarivati u periodu od 19.00 do 07.00 sati, a koji će im biti besplatni, odnosno sadržani u pretplatu“, objašnjavaju u Telekomu.

Korisnici usluga Crnogorskog telekoma, sudeći prema komentarima na Facebook društvenoj mreži i na vijest o mogućem povećanju cijena pretplate, koja je objavljena na portalu “Vijesti online”, negoduju zbog takvog poteza.

“Samo ću reći da je ovo stvarno prevršilo svaku mjeru, bruka!”

“Kako se može raskinuti ugovor za Extra trio paket, a da im ne plaćaš kaznene poene? Zna li ko?"

“Podizanjem cijene na određeni proizvod pokazujete da niste u stanju da zadovoljite onoliki broj klijenata koliko bi bilo potrebno da bi ostvarili žzeljeni profit. Međutim na ovaj način će doći do još većeg problema jer će nezadovoljstvo korisnika smanjiti potrošnju i u većini slučajeva razmišljati o iznalaženju rješenja za pomenutu situaciju, što znači promjenu servisa pa čak i kompanije ukoliko se jednog dana dozvoli pristup konkurenciji“.

"Pretplata za telefonsku liniju je tek posebna bruka T-Coma. Umjesto da to smanje, oni je podižu. Nema šta, čim mi istekne ugovor za Extra TV, raskidam ga. ADSL je (posebno posljednih 30 dana) pravo smeće, više ne radi nego što radi, ali zato nema nikakvih izvinjenja. Extra TV je... bolje da ne komenterišem.

A što se tiče pretplate, to je već besmilica. Ne treba mi njihov telefon, koji ionako ne koristim, treba mi internet i to je sve... Kako god da okreneš, cijena ADSL-a im je (konačno) postala normalna, ali generalno, T-Com ADSL i dalje radi grđe da grđe ne može biti i ono što platiš, to ne dobijaš... Imam još nekih 9 mjeseci ugovora, a poslije, ćao T-Com..."

Bonus video: