Produžen rok za vaučere u projektu 1000+

Za kupovinu ponuđenih stanova u okviru projekta ‘\'1000+ stanova\'\' ukupno je predato 1100 zahtjeva. Banke su proslijedile oko 850 aplikacija
1 komentar(a)
1000+, Foto: Luka Zeković
1000+, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.02.2011. 14:49h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma produžilo je rok važenja vaučera za projekat “1000+ stanova”, pa će ga građani koji su ga dobili, moći iskoristiti do 7. marta, umjesto do sjutra, kako je to ranije bilo utvrđeno.

”U cilju obezbjeđivanja dodatnog vremena za odabir adekvatne stambene jedinice zainteresovanim građanima i obezbjeđivanja potrebne dokumentacije za učešće u projektu ’’1000+ stanova’’, Projektni odbor je donio odluku o produženju važenja vaučera do 7. marta 2011. godine.

U tom periodu se vaučer može iskoristiti za sklapanje predugovora sa građevinskom kompanijom/investitorom za kupovinu željene stambene jedinice i konačnog sklapanja kreditnog aranžmana sa bankama”, stoji u saopštenju Ministarstva

Po Javnom pozivu za učešće građana zainteresovanih za kupovinu ponuđenih stanova u okviru projekta ‘'1000+ stanova'' ukupno je predato 1100 zahtjeva u komercijalnim bankama koje učestvuju u Projektu. Na osnovu procjene kreditne sposobnosti građana, banke su proslijedile oko 850 aplikacija za kredit na dodatnu provjeru dokumentacije PROCON-u i Projektnom odboru radi donošenja odluke o izdavanju vaučera svima onima koji ispunjavaju uslove Javnog poziva.

Projekat ‘1000+ stanova’ realizuje Vlada Crne Gore u partnerstvu sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope – CEB i crnogorskim bankama, a glavni cilj je omogućavanje građanima Crne Gore da na jednostavan, pravičan i ekonomski isplativ način dođu do sopstvenog stana.

Vlada Crne Gore subvencionira kamatnu stopu svim odabranim porodičnim domaćinstvima do iznosa od 4,9 % kamatne stope na godišnjem nivou, za zaključene ugovore po kupoprodajnoj cijeni do 900 eura po m2 neto korisne stambene jedinice.

Šifre sklopljenih kreditnih aranžmana između banaka i građana, kao i sve ostale potrebne informacije biće objavljene na sajtu www.1000plus.me.

Bonus video: