Numanović: Nijesmo mi baš tako lijepi ili najljepši

To je razlog zbog kojeg smo bili tolerantni i svjesno odlagali strogu primjenu zakona preme rukovodiocima privatizovanih preduzeća
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 16:39h

Vlada nema rješenje kako dovede bolje inostrane poslodavce od postojećih - kazao je ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović predstavnicima Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) koji su se na sastanku žalili na svoje probleme, kojima je većina uzrok loša privatizacija nekada državnih preduzeća.

"Crna Gora i nije toliko atraktivna kako mi sami o sebi mislimo. Nijesmo mi baš tako lijepi ili najljepši i nema velikih investitora koji trče prema nama. Mi mislimo da jesmo pa se zato busamo ali kada se raspiše tender i za najatraktivnije lokacije i hotele nema zainteresovanih, a posebno ne u periodu krize. To je razlog zbog kojeg smo bili tolerantni i svjesno odlagali strogu primjenu zakona preme rukovodiocima privatizovanih preduzeća koji nijesu ispunjavali preuzete obaveze", rekao je Numanović.

Na sastanku u SSCG, kojem su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i pomoćnik ministra finansija Nemanja Pavličić, ponovljeno je da predstavnici radnika ne pristaju na povećanje cijene struje i osnovnih životnih namirnica, te da traže poštovanje kolektivnih i preispitivanje privatizacionih ugovora.

Galerija

Bonus video: