Crna Gora i Srbija formiraju zajedničku komisiju za autoput

Lompar je obavijestio Mrkonjića da su kineske kompanije zainteresovane za izgradnju dionice Koridora 11 kroz Crnu Goru.
56 pregleda 0 komentar(a)
Lompar i Mrkonjić, Foto: Arhiva Vijesti
Lompar i Mrkonjić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.02.2011. 15:43h

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i ministar saobraćaja Andrija Lompar saglasili su se da je potrebno formirati zajedničku komisiju na najvišem nivou koja bi se bavila koordinacijom izgradnje autoputa od Beograda do Bara.

Mrkonjić je u Kotoru razgovaro sa Lomparom i rekao da će prva dionica Koridora 11 kroz Srbiju, od Uba do Lajkovca, biti završena do kraja godine, saopšteno je iz Ministartva infrastrukture Srbije.

Dionica Ub-Lajkovac duga je 12,6 kilometara i sa oko 73 miliona evra će biti finansirana iz budžeta Srbije.

Mrkonjić je kazao da su u pripremi tenderi za još dvije dionice na Koridoru 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, za koje su pored domaćih građevinskih preduzeća veliko interesovanje pokazale i turske kompanije.

Lompar je obavijestio Mrkonjića da su kineske kompanije zainteresovane za izgradnju dionice Koridora 11 kroz Crnu Goru, a Mrkonjić je rekao da zajedničkim snagama treba konkurisati za dobijanje najpovoljnijih uslova za izgradnju cijelog Koridora 11, navodi se u saopštenju.

Ministar Lompar pozvao je srpska preduzeća da učestvuju u predstojećoj privatizaciji Luke Bar.

Ministri su takođe razgovarali i o poboljšanju uslova u vazdušnom saobraćaju imajući u vidu zajedničku Agenciju za kontrolu letenja.

Bonus video: