Elektroprivreda planira da probrane zaposlene časti 70.000 eura

Predlog bonusa za zaposlene u Proizvodnji je zasnovan na činjenici da su proizvodni rezultati najbolji u istoriji postojanja EPCG
0 komentar(a)
Poplava14, Foto: Arhiva "Vijesti"
Poplava14, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.02.2011. 07:53h

Predstavnici Elektroprivrede planiraju da direktore, šefove i probrane zaposlene, uz januarske plate, časte bonusima od ukupno 68.650 eura zbog rekordno povećane proizvodnje struje u svim elektranama.

Osim što su u EPCG znali da se nagrađuju za negativno poslovanje u 2007. godini, pa su nedavno devet zaposlenih častili sa oko 13 hiljada eura za izuzetne rezultate u ostvarenom uvozu i izvozu energije za 2010, znaju i kišu da pretvore u bonuse.

Pozivajući se na “najbolji proizvodni rezultat u istoriji EPCG”, 169 zaposlenih u funkcionalnoj cjelini EPCG – Proizvodnja čeka predložene nagrade u iznosima od 240, 420, 650 i maksimalnih 850 eura.

I pored očekivanog profita od oko 20 miliona eura i takvih proizvodnih rezultata, koje sami dižu u nebo zahvaljujući najviše obilnim padavinama tokom prošle godine, crnogorsko-italijanska uprava EPCG je htjela da građanima struja dostigne njemačku cijenu i da kroz to proguraju povećanje plata.

Malo je što su potrošači neustavno opterećeni plaćanjem “nečije” krađe struje i visokim nivoom tehničkih gubitaka energetskih preduzeća.

"Predlog bonusa za zaposlene u Proizvodnji je zasnovan na činjenici da su proizvodni rezultati najbolji u istoriji postojanja EPCG sa rekordnim ostvarenjima u svim proizvodnim objektima, a predviđeni aktima kompanije u takvim situacijama i skoroj praksi kad je Sektor za upravljanje proizvodnjom i trgovinu električnom energijom ostvario pravo na bonus odlukom izvršnog direktora", obrazložio je vršilac dužnosti izvršnog rukovodioca Proizvodnje Mirko Kilibarda predlog nagrađivanja od 9. februara kojeg “Vijesti” posjeduju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: