Uprava carina: Mojkovačka fabrika duvana nije u našoj nadležnosti

Montenegro tabako kompani se ne bavi izvozom, a kada je uvoz u pitanju sve su radi u skladu sa propisima, kazao Vuksanović
166 pregleda 0 komentar(a)
Fabrika duvana Mojkovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fabrika duvana Mojkovac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.02.2011. 13:45h

"Mojkovačka fabrika cigareta Montenegro tabako kompani se ne bavi izvozom, a kada je uvoz u pitanju sve su radi u skladu sa propisima. Oni nemaju svoje carinsko skladište, a mi nemamo nadležnost da ulazimo i kontrolišemo druge prostorije", kazao je direktor Uprave carina Božidar Vuksanović.

On je rekao da je kontrola fabrike “nadležnost drugih službi, koje će sigurno odraditi svoj posao u skladu sa nadležnostima”.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ta institucija napravila analizu u informacionom sistemu i proslijedila podatke o mojkovačkoj fabrici svima koji su tražili.

Vuksanović je zamolio medije i svakoga ko ima neke informacije o prekograničnom švercu cigareta koje se proizvode u Crnoj Gori i pakuju u ambalaže sa falsifikovanim logom poznatih svjetskih brendova da ”kandiduju konkretna imena i podatke”.

"Kakav bi ja to direktor Uprave carina bio, kada bih to znao, a ne bih ništa preduzimao. Kažite konkretna imena i podatke, budite sastavni dio našeg tima, a onda ćete vidjeti na koji način ćemo reagovati i iscrpiti migućnosti i proslijediti dalje nadležnost i Državnom tužilaštvu i svima kojima treba, kako bismo pokrenuli krivične postupke", kazao je on.

On je rekao i da je “šverca uvijek bilo”.

"Trudimo se da se protiv toga izborimo, a to možemo jedino zajedničkim snagama. Spremni smo da sa svima koji kandiduju konkretne teme zajednički to realizujemo", kazao je Vuksanović.

Bonus video: