Forca apeluje da Vlada odustane od ugovora sa Kjubus luksom

Forca poziva Vladu da uvaži zahtjeve građana Ulcinja, zaustavi i otkaže tendersku proceduru i otvori dijalog sa legitimnim vlasnicima i lokalnom upravom.
105 pregleda 0 komentar(a)
Valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.02.2011. 18:53h

Ulcinjski odbor stranke Forca pozvao je Vladu da uvaži volju građana najjužnije crnogorske opštine i, poštujući odluku lokalnog parlamenta, zaustavi postupak davanja u zakup uvale Valdanos britanskoj kompaniji Kjubus luks.

Reagujući na najavu Vlade da će uprkos peticiji sa 750 potpisa ugovor sa Britancima uskoro biti zaključen, u Forci upozoravaju da se svi građani Ulcinja protive takvom načinu tretiranja tog lokaliteta.

"Forca već godinama upozorava, i zalaže se da bi imovinu Valdanosa trebalo vratiti legitimnim vlasnicima. Angažovali smo se da se ovaj slučaj u potpunosti razjasni i da poslije tri decenije pravda konačno pobijedi nepravdu" navodi se u saopštenju Force.

Iz te stranke podsjeća da je Skupština Opštine Ulcinj još 30. marta 2007. jednoglasno donijela odluku kojom se utvrđuje da ranijim vlasnicima maslinjaka u Valdanosu u Ulcinju nije obezbijeđena sudska zaštita.

Forca zato poziva Vladu da uvaži zahtjeve građana Ulcinja, zaustavi i otkaže tendersku proceduru i otvori dijalog sa legitimnim vlasnicima i lokalnom upravom.

Bonus video: