Turci od JAT-a prave "Balkan ervejz"

Turski avioprevoznik “Turkiš erlajnz” spreman je da od 1. marta udje u aranžman sa “Jat ervejzom” s ciljem formiranja balkanske aviokompanije koja bi se zvala “Balkan ervejz”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2011. 15:39h

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, koji se upravo vratio iz Turske gdje je imao razgovore sa više resornih ministara, tvrdi da su Turci spremni na saradnju sa Srbijom na svim nivoima i u svim oblastima.

Na nama je, kazao je Ugljanin, da okončamo odredjene pripreme i da “tačno znamo šta hoćemo da privatizujemo, šta da prodamo, kao i sa kim želimo da gradimo firmu”.

“U Turskoj vlada pozitivno raspoloženje prema Srbiji, a cilj posjete je bio početak realizacije svih međudržavnih sporazuma potpisanih oktobra 2009. godine”, naveo je Ulgljanin u intervju Tanjugu.

On kaže da je u Turskoj naišao na “otvoren vrata”, da je sa “Turkiš ervejzom” potvrdjena saradnja “bez ikakvih uslova i preduslova”, a slično je i u drugim oblastima, uključujući i krupne infrastrukturne poduhvate.

“Riječ je o istorijskom poslu koji bi mogao biti dugoročan”, naveo je Ugljanin.

On je podsjetio i da su Turci u potpunosti spremni da već od proljeća započnu gradnju autoputa od Požege do južnog Jadrana.

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog činjenice da će dio tog autoputa prolaziti kroz Sandžak, Ugljanin je naveo da će izgradnjom te saobraćajnice Srbija postati prioritetni evropski koridor za izlazak na Sredozemlje.

“S tim u vezi, Vlada Srbije je prije desetak dana usvojila Prostorni plan specijalne namjene za autoput, kao i Prostorni plan specijalne namjene za industrijsku zonu u Tutinu”, rekao je Ugljanin i dodao da će to ujedno biti i pravi ekonomski odgovor na sve probleme u Sandžaku.

Bonus video: