Taksi konkurencija respektuje Barovića

Jedan od vlasnika „In” taksija smatra da trenutno ima i previše vozila na gradskim ulicama, pogotovo kad je suvo vrijeme.
471 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 10:08h

Stotinu vozila marke “hjundai i30” koje je „Alo” taksi prije mjesec dana nabavio zaoštrila su konkurenciju među taksi udruženjima u gradu.

Pogotovo su ugrožena taksi udruženja koja imaju manje vozila i njihovi vlasnici se boje da će “Alo” taksi poklopiti tržište.

Za milion eura, kako saznaju “Vijesti “ nova vozila je kupio poznati biznismen Veselin Barović.

Jedan od motiva da Barović uđe u novi biznis je to što smatra da taksi prevoz u Podgorici nije na zadovoljavajućem nivou, kao i da postojeće firme koje se bave ovim poslom ne mogu da zadovolje potrebe građana zato je odlučio da kupi 100 automobila za taksi, i na taj način pokuša da “poklopi” tržište.

Napravio "bum" u gradu

Minimalna vožnja kod tog taksi udruženja je 1.2 eura, a po kilometru naplaćuju 40 centi.

Vesko Jovanović, direktor „Pink” taksija, kaže da je 100 novih vozila “Alo” taksija doprinijelo kvalitetnijoj ponudi

Jedan od vlasnika „In” taksija, Željko Burzanović, smatra da trenutno ima i previše vozila na gradskim ulicama, pogotovo kad je suvo vrijeme.

"Primjera radi, ako 800 vozila kad je kiša ne može da zadovolji potrebe, teško je „In” taksiju sa 10 vozila da bude konkurentan. Nekada morate da pozovete pet taksi udruženja i opet nećete dobiti uslugu, jer nema slobodnih vozila ili jednostavno ne možete ni dobiti vezu", rekao je Burzanović.

"Posao je u januaru dosta opao, a naročito je manje posla uveče poslije 10 časova. Subota je jedini dan kad možemo da funkcionišemo, jer se tada izlazi u grad masovno".

Burzanović kaže da je “Alo” taksi sa novim žutim vozilima napravio bum u gradu, a sa 100 vozila lakše će dolaziti do mušterija.

Malo ih je kad je kiša

Vesko Jovanović, direktor „Pink” taksija, kaže da je 100 novih vozila “Alo” taksija doprinijelo kvalitetnijoj ponudi.

"Novih vozila svuda ima po gradu, a takođe imaju manje periode čekanja, brže stižu do novih mušterija. Situacija je dobra dok su vozila nova, ali nakon određenog vremena kada pređu veću kilometražu imaće istih problema kao i ostala taksi udruženja", kazao je Jovanović.

Problem je što dosadašnja ponuda nije zadovoljavajuća kad je kišovito i loše vrijeme, jer se vozila čekaju po 10 do 15 minuta, tako kad je kiša imamo situaciju da ljudi zovu pet šest taksi udruženja i ne mogu da dobiju vozilo, naveo je Jovanović, ističući da takvih dana ipak nema puno.

Predstavnici „De luks” i “ Red” taksija nijesu htjeli da komentarišu nabavku sto vozila „Alo “ taksija

Direktor „City” taksija Predrag Kažić, kazao je da podržava pozitivnu konkurenciju, a sa blizu 1 000 vozila nemoguće je da nema slobodnog vozila u gradu, ako taksi udruženja izađu na ulice sa punim voznim parkom.

Predstavnici „De luks” i “ Red” taksija nijesu htjeli da komentarišu nabavku sto vozila „Alo “ taksija. Na gradskim ulicama trenutno ima oko 850 taksi vozila.

Prema podacima iz Glavnog grada, do sad je u sistemu javnog prevoza djelatnost auto taksi prevoza obavljalo 760 vozila.

Problemi nizak start i nedostatak stajališta

Najveći problemi sa kojim se trenutno susreću taksi udruženja u Podgorici, prema riječima vlasnika, su visoke cijene goriva, niske cijene usluga kao i neadekvatna taksi stajališta naročito van centra.

Direktor “Pink” taksija Vesko Jovanović smatra da se trenutno veliki broj udruženja guši, a pretpostavlja da bi se broj taksi udruženja u Glavnom gradu mogao uskoro prepoloviti.

Bonus video: