Barović sa 100 automobila hoće da poklopi taksi tržište

Da Barović ima talenta za ovaj biznis, pokazao je kada je u jednoj emisiji TV Vijesti vozio taksi. “Loše idu poslovi na berzi”, kazao je tada gospođi koja ga je prepoznala
305 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 08:15h

Nakon brojnih uspješnih i neuspješnih poslovnih poduhvata na tržištu cigareta, berzi, u turizmu, energetici, telekomunikacijama, proizvodnji soli i mineralne vode..., podgorički biznismen Veselin Barović odlučio je da se oproba i u taksi biznisu.

Barović smatra da taksi prevoz u Podgorici nije na zadovoljavajućem nivou, kao i da postojeće firme koje se bave ovim poslom ne mogu da zadovolje potrebe građana

Nova vozila su žuto-bijele boje i vrlo su prepoznatljiva u gradu, ne samo po izgledu već i po brojnosti.

Kako “Vijesti” saznaju, jedan od motiva Barovića da krene u novi biznis je i taj što on smatra da taksi prevoz u Podgorici nije na zadovoljavajućem nivou, kao i da postojeće firme koje se bave ovim poslom ne mogu da zadovolje potrebe građana. Barović se, kako kažu iz njegovog okruženja, zato odlučio da kupi 100 automobila za taksi, i na taj način pokuša da “poklopi” tržište.

Biznis povjerio prijateljima

Da Barović možda ima talenta i sklonosti za ovaj biznis, pokazao je prije neku godinu kada je, kao jedna od poznatih ličnosti, vozio taksi za potrebe televizijske emisije koja se emitovala na TV Vijesti.

Tokom vožnje, Barovića je jedna gospođa prepoznala i priupitala ga otkud on za volanom u taksiju, na šta je ovaj odgovorio: “Loše idu poslovi na berzi”.

“Vijesti” saznaju i da je Barović svoj taksi biznis na upravljanje povjerio bliskim prijateljima, jer on, prije svega, nije u mogućnosti da sam kontroliše “imperiju”.

Barović je direktno ili indirektno vlasnik Eurofonda, koji u svom vlasništvu ima nekoliko firmi i brojne nekretnine, gazda je i kablovskog operatera BBM, hotelskog preduzeća Fjord, Svis osiguranja...

U Podgorici prije Barovića bilo 850 taksi vozila

Prema podacima iz Glavnog grada, do sada je u sistemu javnog prevoza, između ostalog, djelatnost auto taksi prevoza obavljalo 850 vozila. Taj broj je vjerovatno povećan nakon što se Barović uključio u ovaj biznis.

Iz Glavnog grada smatraju da je optimalan broj taksi vozila, na osnovu Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji Podgorice za 2010, iznosi 760 vozila, odnosno četiri vozila na 1.000 stanovnika.

Različita su mišljenja u vezi s kvalitetom i brojnosti taksi vozila u Podgorici, ali je sigurno da, kada je veća potražnja u vrijeme kada padaju kiša ili snijeg, postoji manjak vozila.

Galerija

Bonus video: