OBEĆANJE DO LJETA

Vlasnik hotela As platiće komunalije do juna

Kupac, \'Nega tours\' iz Moskve, u skladu sa ugovorom zaključenim 24. 05. 2002. godine, obavezao se da investira 22 miliona maraka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 17:08h

Rusko–crnogorska kompanija “Njega turs”, vlasnik nekadašnjeg luksuznog hotelskog kompleksa “As” u Perazića dolu, obavezala se da će izmiriti obaveze na ime komunalija prema Opštini Budva, kao i da hotel otvori u junu ove godine.

Ta uvjeravanja investitor je dao novom ministru održivog razvoja i turizma.

Kupac, 'Nega tours' iz Moskve, u skladu sa ugovorom zaključenim 24. 05. 2002. godine, obavezao se da investira 22 miliona maraka u hotel 'As'”, i njegovu infrastrukturu, kako bi taj hotel do kraja 2003. godine ispunio uslove za međunarodne standarde, koji se zahtijevaju za hotele sa četiri zvjezdice, sa konferencijskim centrom i kazinom.

Ministarstvo za ekonomski razvoj izdalo je 13. 12. 2006. godine rješenje o izdavanju građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju objekata hotela “As” sa 25 bungalova. Do sada je odrađeno oko 80 odsto grubih građevinskih radova. U martu 2010. godine bio je predviđen završetak postavljanja krova.

“Prema navodima investitora, u realizaciju projekta do sada je investirano više od 40 miliona eura, a sa Opštinom Budva potpisan je ugovor o naknadama za komunalnu infrastrukturu. Iz kompanije su kazali da postoje određena kašnjenja u izvršavanju obaveza po tom osnovu, ali ističu 'spremnost da dugove izmire u što kraćem roku.Planovi kompanije su da hotel bude u funkciji početkom juna 2011. godine”, rekao je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić za “Vijesti.

Skadar na Bojani

Gotovo cijelu deceniju duga agonija kroz koju je prošao hotel „As“, po svemu sudeći, ni ovoga ljeta neće biti okončana, jer, prema tvrdnji mještana Mjesne zajednice Reževići, već duže od dvije godine se ne izvode veći radovi.

Crnogorsko-ruska kompanija „Njega turs“, kako je „Vijestima” lani početkom novembra saopšteno, obezbijedila je kredit, čime bi, napokon, poslije više godina stagnacije u radovima, izgradnja hotelskog kompleksa „As“ u Perazića dolu bila pokrenuta sa mrtve tačke.

Jedan od najambicioznije zamišljenih investicionih poduhvata, izgradnja sedamnaestospratnog hotela, naslonjenog na litice brda koje dijeli prelijepu uvalu Perazića do i Petrovac, pretvorena je u neslavnu turističku priču gradnje „Skadra na Bojani“.

Iako je država, prije svih dosadašnje Ministarstvo turizma, u više navrata prijetilo čak i raskidom ugovora, već punih osam godina nekadašnji hotel Auto-moto društva Jugoslavije, koji nikada i nije završen do kraja, pretvoren je u ogromnu nezavršenu betonsku građevinu. Istina, sam projekat, ukoliko bude završen, mogao bi biti ponos crnogorskog turizma, ali izgradnja nikako da se nastavi.

Nakon što je, prije nekoliko godina, usijecanjem u brdo izgradio građevinu dugu 110 metara, poravnao teren na plaži i nabacio u more, što je bio dobar preduslov za izgradnju marine, te izgradio garažu i ostale prateće sadržaje, mašine su odjednom stale.

Posljednje izjave iz rusko-crnogorske kompanije upućuju da bi se moglo dogoditi da hotel bude otvoren tek 2012, ako, naravno, bude sve išlo po planu.