Zetagradnja uplatila prvu ratu za zemljište Mljekare

Kompanija Zetagradnja, podgoričkog biznismena Blagote Radovića, već je počela da uplaćuje novac za zemljište Mljekare Podgorica, koje joj je prodato za 3,26 miliona EUR.
112 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Mljekare, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Mljekare, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2011. 13:32h

Kompanija Zetagradnja, podgoričkog biznismena Blagote Radovića, već je počela da uplaćuje novac za zemljište Mljekare Podgorica, koje joj je prodato za 3,26 miliona EUR.Iz Mljekare su agenciji Mina-business saopštili da je Zetagradnja uplatila prvu ratu, a cijeli iznos bi trebalo da izmiri do sredine naredne godine, kroz ukupno šest rata.Zemljište površine 6,4 hiljade kvadratnih metara i poslovna zgrada prodati su Zetagradnji prošlog mjeseca.

Tender istekao danasNa tenderu za prodaju ostale imovine Mljekare, koji je istekao danas, stiglo je nekoliko ponuda, ali će se najpovoljniji ponuđač znati za pet dana.Ukupna vrijednost nepokretnosti i opreme Mljekare iznosi 361,9 hiljada EUR, a prodaje se zemljište površine 315 kvadratnih metara sa pripadajućom privrednom zgradom površine 161 kvadrat i opremom koja se nalazi u Ulcinju, po početnoj cijeni od 26,8 hiljada EUR.Ponuđena je i proizvodna oprema vrijedna 320,27 hiljada EUR, kao i 13 vozila za 14,83 hiljade EUR.Pravo na dostavljanje ponuda imali su domaći građani i kompanije, kao i strana preduzeća, koji uplate depozit za učešće, vrijedan pet odsto početne cijene imovine za koju su zainteresovani.Podgorička Mljekara ne radi od 2. aprila 2009. godine.

Bonus video: