Aleksić podnijela ostavku kao lični čin

“Definitivno su u pitanju lični razlozi. Odluka nije bila ishitrena”, kazala je Aleksić, ne želeći da detaljnije komentariše ostavku.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 16:18h

Izvršna direktorka ulcinske Solane Jelena Aleksić podnijela je 25. decembra prošle godine ostavku na tu funkciju.

Tim činom, ona je za samo tri dana preduhitrila odluku Privrednog suda koji je, ne znajući za podnijetu ostavku Aleksićke, kontrolu rada povjerio stečajnom upravniku Miloradu Ikoviću i na njega prenio ovlašćenja izvršnog direktora.

Potvrdivši da je podnijela ostavku, Aleksić je juče u izjavi „Vijestima“ kazala da je “to lični čin”.

“Definitivno su u pitanju lični razlozi. Odluka nije bila ishitrena”, kazala je Aleksić, ne želeći da detaljnije komentariše ostavku.

“Još ima nade da firma ne pođe u klasični strečaj, ali vidjećemo šta će biti”, kazao je Iković „Vijestima“

Komentar na ostavku nije imao ni Iković, jer “ne želi da komentariše lični čin i nešto što nije obrazloženo“, ali bi njegov kratak osvrt na trenutno stanje u Solani mogao baciti drugu sjenku na čin Aleksićke.

Iković: Još ima nade

“U Solani ne cvjetaju ruže. Od planiranih 20 hiljada tona soli, ubrana je tek trećina. Ne znam šta će biti dalje”, kazao je Iković, koji je time potvrdio da nije zadovoljan postignutim poslovnim rezlutatima u godini kada ističe petogodišnji plan reorganizacije preduzeća kroz stečaj.

On je dodao da je i Privredni sud konstatovao da se plan reorganizacije ne sprovodi planiranom dinamikom.

“Još ima nade da firma ne pođe u klasični strečaj, ali vidjećemo šta će biti”, kazao je Iković „Vijestima“.

U svakom slučaju, njegova izjava, makar i indirektno, nameće zaključak da je Aleksić odlučila da se povuče zbog lošeg rezultata i katastrofalne berbe. Takođe, ostaće nepoznanica da li je Aleksić znala za odluku Privrednog suda o razrješenju, pa se odlučila na ostavku, ili je zaista, kako tvrdi, u pitanju lični čin.

Aleksić je na funkciju izvršnog direktora Solane imenovana prvog februara 2005. godine. Iković će na mjestu izvršnog direktora ostati dok Odbor direktora ne izabere drugu osobu za tu funkciju.

Ostaće nepoznanica da li je Aleksić znala za odluku Privrednog suda o njenom razrješenju i povjeravanju kontrole rada stečajnom upravniku Miloradu Ikoviću, pa se odlučila na ostavku, ili je zaista, kako tvrdi, u pitanju lični čin

Bonus video: