Željezarci zalud dolazili na posao

Sindikat će sredinom nedjelje zasijedati i ukoliko ne bude nikakvih odgovora od nadležnih dogovorićemo se šta i kako dalje, kazao je Vučinić.
78 pregleda 0 komentar(a)
Željezarci, Foto: Vijesti online
Željezarci, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 10.01.2011. 13:46h

Radnici Željezare su nakon praznika došli na posao ali, prema riječima predsjednika Sindikata Janka Vučinića, uzalud, jer proizvodnja još nije počela.

"Došli smo na posao i očekujemo da nas uposle mada smo skeptici da će proizvodnja početi.

Pred novogodišnje praznike obratili smo se premijeru Igoru Lukšiću, a sada smo uputili dopis i ministru ekonomije Vladimiru Kavariću, od kojih očekujemo da na nam odgovore po pitanju situacije u Željezari. Mi zaista ne tražimo mnogo, to je isplata zaostalih plata, pokretanje proizvodnje i usaglašavanje oko socijalnog programa", kazao je Vučinić.

On je zatražio i razgovor sa izvršnim direktorom fabrike Leslavom Kvasikom od koga očekuje da konačno dobije odgovore vezane za početak proizvodnje i isplatu zarada.

"Sindikat će sredinom nedjelje zasijedati i ukoliko ne bude nikakvih odgovora od nadležnih dogovorićemo se šta i kako dalje - kazao je Vučinić.

Zaposleni u Željezari, kojima su se pridružile kolege iz Tehnostila i Radventa na Dan fabrike, 8.decembra, počeli su sa jednosatnim protestima a 13. decembra sa generalnim štrajkom, koji je prekinut zbog Vladine pozajmice Sindikatu od oko 1.250.000 eura od koje je željezarcima isplaćena oktobarska plata i regres, Radventu septembarska i oktobarska zarada i regres, a Tehnostilu oktobarska plata.

Bonus video: