Komisija poništila odluke na tenderu "Montecarga"

Poništena i odluka o izboru ponuđača izrade informacionog sistema za Privredni sud
731 pregleda 0 komentar(a)
Sačekaće na novi informacioni sistem: Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Sačekaće na novi informacioni sistem: Privredni sud, Foto: Savo Prelević

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu “Lovćen osiguranja” i poništila Odluku željezničke firme za prevoz robe “Montecargo”, kojom je ponuda “Sava osiguranja” izabrana kao najpovoljnija na tenderu za osiguranje željezničkih voznih sredstava.

Naručilac sporne nabavke moraće u roku od 15 dana ponovo da vrednuje ponude i donese zakonitu odluku, a njena vrijednost bila je procijenjena na iznos od 120.000 eura, tako da će “Montecargo” morati, po pravosnažnosti rješenja Državne komisije, da nadoknadi 1.200 eura “Lovćen osiguranju” na ime naknade za vođenje žalbenog postupka.

„Naručilac nije izvršio ocjenu ispravnosti dostavljenih ponuda na zakonom propisan način, pri čemu za takvu odluku nije dao jasne i valjane razloge... zbog čega treba predmet vratiti na ponovni postupak i odlučivanje, kako i naručilac otklonio nepravilnosti na koje mu je ukazano“, navodi se između ostalog u rješenju Državne komisije koje je potpisao predsjednik Zoran Živković.

Komisija je usvojila i žalbu firme “Winsoft” iz Podgorice i poništila Odluku Sekretarijata Sudskog savjeta o izboru najpovoljnijeg ponuđača za uslugu izrade informacionog sistema registra zaloga za Privredni sud, procijenjene vrijednosti 120.000 eura.

Naručilac sporne nabavke je kao najpovoljniju na ovom nadmetanju ocijenio ponudu firme “Hermentis”, dok je ponudu žalioca ocijenio kao neispravnu. Sekretarijatu Sudskog savjeta je naloženo da ponovo vrednuje ponude u roku od 15 dana i donese zakonitu odluku. Komisija će “Winsoftu” vratiti naknadu za vođenje žalbenog postupka u iznosu od 1.200 eura, dok će Sekretarijat morati da im nadoknadi troškove sastavljanja žalbe od 726 eura.

Bonus video: