Dulović će platiti račun sindikata

Osnovni sud presudio da bivši radnik KAP-a plati dug firmi Đečević
1024 pregleda 0 komentar(a)
Platiće i sudske troškove: Dulović, Foto: Savo Prelević
Platiće i sudske troškove: Dulović, Foto: Savo Prelević

Sudija Osnovnog suda Radovan Vlaović u ponovljenom sudskom postupku usvojio je tužbeni zahtjev firme “TV centar Đečević” i obavezao bivšeg radnika Kombinata aluminijuma (KAP) Rajka Dulovića, da po pravosnažnosti presude, isplati toj firmi 414,2 eura sa zateznom kamatom, a moraće i da plati troškove sudskog postupka u iznosu od 1.078,5 eura. Dulović je potvrdio “Vijestima” da se žalio Višem sudu na ovu presudu. Viši sud je, prethodno, u novembru prošle godine poništio prvostepenu presudu u koristi Dulovića.

Novom presudom Vlaovića poništena je jedina pozitivna presuda u korist jednog bivšeg radnika i u nezavidan položaj dovedeni i ostali bivši radnici KAP-a (od druge polovine 2013. penzioneri) zbog neplaćenih frižidera, televizora i drugih uređaja kupovanih na rate, a koje je nakon odbitka novca iz kase uzajamne pomoći prije više od četiri godine trebalo da plati bivša Sindikalna organizacija proizvodnje aluminijuma. Svima njima naknadno su stigle tužbe. U novoj presudi, između ostalog piše “da se Dulović svojevoljno zadužio uz potvrdu sindikata”.

Dulović je u maju 2013. uz potvrdu sindkata, koji je bila potpisnik ugovora sa “TV centrom Đečević” kupio na rate zamrzivač i peglu, vrijedne 497 eura. Dvije rate su mu odbijene. Prije prijevremenog penzionisanja u septembru septembra 2013. razdužio se u potpunosti u sindikatu.

Bivši šef Sindikata proizvodnje aluminijuma Rade Krivokapić svjedočio je na sudu u korist Dulovića i objasnio da je sindikat morao da platu kupljenu robu.

Krivokapić je naveo da tu obavezu “nijesu izvršili zbog statusnih promjena koje su se desile u KAP-u, odnosno, otkaza ugovora o radu koje su kasnije dobili”.

Bonus video: