Sindikalna organizacija Rudnika uglja pozvala rukovodstvo preduzeća da poveća zarade zaposlenima

Traže da se dobit od oko pet miliona eura, smanji makar za milion eura u korist povećanja zarada zaposlenih
754 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Goran Malidžan
Ilustracija, Foto: Goran Malidžan

Sindikalna organizacija Rudnika uglja u Pljevljima pozvala je rukovodstvo preduzeća da poveća zarade zaposlenima, s obzirom da je kompanija kako tvrde predhodnu godinu završila sa dobiti od oko pet miliona eura.

„Neshvatljivo je hvaliti se dobiti od oko pet miliona eura, a smanjivati plate i broj zaposlenih“, navode u Sindikalnoj organizaciji Rudniku uglja, čiji je predsjednik Miloš Obrenić.

Sindikat tvrdi da se zarade zapsoelnih iz mjeseca u mjesec smanjuju i da su trenutno nego prije deset deset godina.

„Prije deset godina broj zaposlenih je bio sto odsto veći, a danas su troškovi življenja neuporedivo veći. Proizvodni rezultati su bili zavidni a tada su zaposleni imali topli obrok, pevoz, zimnicu što danas nije slučaj iako su proizvodni rezultti pohvalni i d je dobit oko pet miliona eura“, navodi se u Zaključcima Izvršnog odbora Sindikalne organizacije.

Sindikat tvrdi da je prosječna zarada zaposlenih u Elektroprivredi koja je večinski vlasnik Rudnika uglja bez zarada menadžmenta oko 850 eura, a u Rudniku uglja sa zaradom Menadžmenta kompanije 700 eura.

Traže da se dobit od oko pet miliona eura, smanji makar za milion eura u korist povećanja zarada zaposlenih.

„U protivnom teško je računati na nesebičan rad i trud zaposlenih, posebno u proizvodnji, koji u dobroj mjeri rizikuju svoje zdravlje i živote. Zato sindikat upozorava menadžment koji ima pozamašne plate da ozbiljno shvati ovo upozorenje i moguće posledice po Rudnik uglja i energetski sistem“, navodi se u zaključcima Izvršnog odbora sindikalne orgnizacije Rudnika uglja.

Bonus video: