Bošković: Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi

"Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja naših društava“, istakao je Bošković
823 pregleda 0 komentar(a)
Bošković za govornicom, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković za govornicom, Foto: Ministarstvo odbrane

Vlada Crne Gore napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou, saopštio je crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković.

On je kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane učestvovao na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

Bošković je tom prilikom imao izlaganje o uticaju članstva Crne Gore u NATO na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova, kao i na stabilnost i prosperitet regiona.

"Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja naših društava“, istakao je Bošković, naglašavajući značaj valorizacije nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva", istakao je Bošković.

On je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na ovim prostorima.

Takođe, ukazao je na neophodnost kvalitetne i sveobuhvatne međusobne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, kao i adekvatnog sprovođenja obaveza koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

U saopštenju se navodi da je Konferencija okupila istaknute ličnosti iz oblasti ekonomije, diplomatije i politike zemalja Jugoistočne Evrope, kao i predstavnike strateških partnera iz Austrije i Njemačke, sa ciljem umrežavanja donosioca odluka i razmatranja unapređenja njihovog uticaja na poslovnu zajednicu. .

Mreža SEEBDN osnovana je u Beču kao nezavisna poslovna asocijacija istaknutih preduzetnika i diplomata iz zemalja Jugoistočne Evrope, Njemačke i Austrije.

Bonus video: