Nervoza među radnicima KAP-a: Plata kasni skoro deset dana

„Obično je zarada isplaćivana od 15. do 20. u mjesecu za prethodni. U KAP-u radi oko 500 zaposlenih u izuzetno teškim uslovima, a ono zbog čega su najviše ogorčeni je da od menadžmenta ne mogu dobiti nikakvu informaciju o tome kada će biti isplaćeni“, tvrdi Sandra Obradović
81 pregleda 21 komentar(a)
Sandra Obradović, Foto: Luka Zeković
Sandra Obradović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2018. 15:59h

Radnici Kombinata aluminijuma u stečaju, čijom imovinom, od sredine jula 2014. godine, gazduje nikšićka firma Uniprom, u vlasništvu biznismena Veselin Pejovića, nezadovoljni su što im još nije isplaćena februarska zarada.

Predsjednica Sindikata KAP-a Sandra Obradović izjavila je „Vijestima“ da su je „više njih s ogorčenjem obavijestili da zarada za februar nije isplaćena, da isplata kasni skoro 10 dana, što se u prethodnom periodu rijetko dešavalo“.

"Obično je zarada isplaćivana od 15. do 20. u mjesecu za prethodni. U KAP-u radi oko 500 zaposlenih u izuzetno teškim uslovima, a ono zbog čega su najviše ogorčeni je da od menadžmenta ne mogu dobiti nikakvu informaciju o tome kada će biti isplaćeni“, tvrdi Sandra Obradović.

Ona je i dalje predsjednica Sindika KAP-a pri Uniji slobodnih sindikata CG, iako joj je ukidanjem radnog mjesta, usljed reorganizacije cjeline Transprt i skladište, od marta 2015. godine, i nakon raskida radnog odnosa, onemogućen ulazak u krug aluminijumske fabrike.

Krajem prošle godine formirana je Sindikalna organizaciija Kombinata aluminijuma AD u stečaju, pri Savezu Samostalnih sindikata CG, kojim rukovodi radnik Radoman Minić.

Uniprom proizvodi aluminijum, prihoduje novac od prodaje metala i plaća najveći dio troškova, a angažovani radnici nijesu formalno zaposleni u toj nikšićkoj kompaniji već imaju ugovore o radu sa stečajnom upravom Kombinata aluminijuma.

Bonus video: