Izvršiteljka od Marovićeve penzije prinudno naplatila 2.112,45 eura

Od bivšeg visokog funkcionera DPS-a, na predlog Opštine Budva, donijeto je rješenje za naplatu ukupno 1.096.481 euro, koliko je Marović dužan da plati zbog malverzacija u osam budvanskih korupcionaških afera
12825 pregleda 15 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević

Kancelarija javne izvršiteljke Snežane Pavličić prinudno je do sada, u korist Opštine Budva, naplatila 2.112,45 eura od odbjeglog i osuđenog bivšeg funkcionera DPS-a iz Budve Svetozara Marovića i to blokadom dijela njegove mjesečne penzije.

“Vijestima” su objasnili iz kancelarije javne izvršiteljke da Maroviću svakog mjeseca od penzije prinudno skinu sa računa 239,71 euro, blokadom dijela mjesečne penzije.

Izvršiteljka Snežana PavličićIzvršiteljka Snežana Pavličić

Od bivšeg visokog funkcionera DPS-a, na predlog Opštine Budva, donijeto je rješenje za naplatu ukupno 1.096.481 euro, koliko je Marović dužan da plati zbog malverzacija u osam budvanskih korupcionaških afera.

Osim izvršiteljke iz Podgorice, još dva javna izvršitelja iz Budve i Kotora angažovana su za naplatu tog duga.

U postupku izvršenja, podgorička kancelarija donijela je novi zaključak o prodaji djelova imovine Marovića, u korist Opštine Budva, procijenjene vrijednosti 142.632 eura i prodaju zakazala za 19. april. Na prodaju će biti dio parcele na potezu Jaza (KO Prijevor I) u Budvi, ukupne površine 1.013 kvadrata, gdje Marović ima polovinu prava na sukorišćenje, procijenjene vrijednosti 73.819,2 eura.

Zatim polovina prava sukorišćenja na površini od 589 kvadrata upisanih u istoj katastarskoj opštini, na potezu Jaza, procijenjene vrijednosti 40.994,4 eura.

Na prodaju će biti oglašena i idealna četvtina na tri različite površine od 1.274 m2, 615 m2 i 2.190 m2 u KO Krimovice u Opštini Kotor, procijenjene vrijednosti 15.852,27 eura, kao idealna osmina na 10 različitih nepokretnosti, među kojima su i dvije vikendice za odmor u KO Krimovice u Kotoru, na potezu Dubraljevina, procijenjene vrijednosti 11.966,21 eura.

“Vijesti” su polovinom februara objavile da je Opština Budva preuzela hektar zemlje u zaleđu plaže Jaz, vlasništvo Miloša Marovića za 225.000 eura ili upola nižoj cijeni od procijenjene.

Na taj način naplatili su dio sudske kazne, na koju se presudom Višeg suda obavezao da izmiri njegov otac Svetozar Marović.

Marović je priznao da je šef kriminalne organizacije koja je oštetila budžet Budve za nekoliko desetina miliona eura.

I njegov sin Miloš nagodio se sa tužilaštvom pa mu je presuđeno da robija 12 mjeseci i državi vrati oko 385.000 eura.

Otac i sin već se više od dvije godine nalaze u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni.

Miloš Marović je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo i podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi, u kućnom pritvoru.

Miloš MarovićMiloš Marović

Svetozar se navodno liječi u Beogradu, a u Crnoj Gori ga čeka zatvorska kazna od četiri godine i devet mjeseci.

Sagovornici upućeni u taj slučaj tvrde da je hapšenje starijeg Marovića i njegovo izručenje Crnoj Gori političko pitanje.

Iz izvršne vlasti su više puta ponovili da su učinili sve što je u njihovoj moći da Marovića privedu pravdi, ali da Srbija ne odgovara na njihove zahtjeve.

Bonus video: