POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI ZA LUKU KOTOR

Nurković: Dokaz da država ne vodi računa o tome da li je opozicija ili pozicija na vlasti

“Poslije dužeg razgovora sa Lukom Kotor i prije svega razgovora o bezbjednosnim rizicima i dogovorom kako da se ti bezbjednosni rizici otklone u narednom periodu i dostavljanja plana od Luke oko njenog investicionog razvoja, potpisali smo ugovor”, rekao je Nurković
2142 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje ugovora: Ivanović i Nurković, Foto: Infobiro Montenegro
Potpisivanje ugovora: Ivanović i Nurković, Foto: Infobiro Montenegro
Ažurirano: 25.03.2019. 17:26h

Ugovor o koncesiji za Luku Kotor, koji su danas potpisali ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i predsjednik Upravnog odbora (UO) tog kotorskog preduzeća, Branko Ivanović, predstavlja priliku za realizaciju razvojnih planova i infrastrukturnih ulaganja.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina.

“Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko pet miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Realizacijom planiranih investicija Luka Kotor će, kako se dodaje, stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela.

Osim toga, biće značajno povećan kvalitet obavljanja lučkih usluga.

“Dodijeljena koncesija je velika odgovornost ali i prilika za realizaciju razvojnih planova. Saradnja i kvalitetna komunikacija između Ministarstva saobraćaja i menadžmenta Luka Kotor primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnom postupku za dodjelu prvenstvene koncesije”, ocijenjeno je iz Ministarstva.

Nurković je kazao da se nada da će potpisivanje ugovora biti na dobro svih zaposlenih u kotorskoj kompaniji, kao i građana Kotora i Crne Gore, prenosi Infobiro.

Luke oko njenog investicionog razvoja, potpisali smo ugovor”, rekao je Nurković.

Prema njegovim riječima, to je dokaz da država ne vodi računa o tome da li je opozicija ili pozicija na vlasti u nekoj lokalnoj upravi, nego prije svega o razvoju grada i doprinosu državnom preduzeću.

“Zaista nam je zadovoljstvo da smo pokazali da treba imati bolju komunikaciju i ovo je najbolji primjer dobre komunikacije između Ministarstva i državnog preduzeća”, smatra Nurković.

On je rekao da to treba da bude primjer i ostalima.

“Od ovoga će imati benefite država, opština i građani, a prije svega zaposleni u Luci. Najvažnija stvar u svemu ovome jeste da se otklone bezbjednosni rizici i da se omogući Luci ulaganje, investicije i razvoj, bezbjednosno uplovljavanje brodova, komfor putnika i turista”, kazao je Nurković.

Ivanović je naveo da će se potpisivanjem ugovora omogućiti da vrata od grada budu u rukama Opštine Kotor, a i države.

“Luka Kotor je lijepi primjer i dokaz da jedna državna firma može uspješno da posluje”, rekao je Ivanović.

Luka Kotor je, kako je kazao, u prošloj godini obezbijedila, kako Opštini Kotor, tako i državi, više od milion eura kroz porez, razne donacije, dividende i doprinose.

“Upravljajući Lukom Kotor, sigurni smo da ćemo štititi status grada Kotora pod zaštitom UNESCO-a. Čast mi je da poslije desetak godina dobijamo koncesiju i što sam ja taj koji će potpisati ugovor. Mislim da je to danas najljepša vijest za građane Opštine Kotor”, dodao je Ivanović.