MA se fokusira na letove za Tivat

Nacionalni avioprevoznik MA od nedjelje prelazi na ljetnji red letjenja i ponovo uvodi letove ka sedam evropskih gradova
4290 pregleda 1 komentar(a)
Na raspolaganju šest aviona: Montenegro erlajns, Foto: Arhiva Vijesti
Na raspolaganju šest aviona: Montenegro erlajns, Foto: Arhiva Vijesti

Nacionalna avio-kompanija “Montenegro erlajns” (MA) od 31. marta počinje saobraćati po ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 26. oktobra ove godine.

Ono što karakteriše ovaj red letjenja je uobičajeno sezonsko povećnje broja letova ka svim destinacijama prema kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje redovnog saobraćaja ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Sankt Petersburgu, Lajpcigu i Minhenu.

MA će tokom predstojeće sezone veći fokus staviti na letove sa aerodroma Tivat i ka njemu, pa će tako počev od 2. maja biti uvedena potpuno nova sezonska linija za Hanover u Njemačkoj na kojoj će se saobraćati dva puta nedjeljno. Iz Tivta se uvodi i jedan dodatni sedmični let za Moskvu pa će avioni MA između tog i glavnog grada Rusije letjeti čak 18 puta nedjeljno.

Od 17. aprila kreće i sezonska linija Tivat-London na kojoj će biti tri rotacije nedjeljno, jedna manje nego lani što je očito rezultat pojačane konkurencije koju MA ima na letovima iz Tivta za London u obliku britanske loukost kompanije “Easy Jet”.

Tridesetog aprila startuje i sezonska linija Tivat - Sankt Peterburg na kojoj će biti tri sedmične rotacije, dok će za po jedan let nedjeljno ove sezone biti pojačan i saobraćaj MA na linijama iz Tivta za Lajpcig i Minhen u Njemačkoj. Takođe, za jednu liniju sedmično više, povećaće se i frekvencija saobraćaja na najprometnijoj liniji Tivat-Beograd na kojoj će u špicu sezone biti čak 23 rotacije u sedmici.

Umjesto iz Tivta, MA će ove godine za Kopenhagen letjeti iz Podgorice i to jednom nedjeljno, a za po jedan sedmični let više pojačan je i saobraćaj iz Podgorice za Pariz na ukupno 6 rotacija u nedjelji. Za Francusku će MA iz Podgorice letjeti i dva puta nedjeljno do Liona, a od tri do šest rotacija sedmično avioni nacionalne kompanije iz glavnog grada imaće i za Diseldorf, Frankfurt, Ljubljanu, Rim, Beč i Cirih. Na liniji Pedgorica - Beograd MA će imati 15 rotacija sedmično.

Mnogi letovi iz ovogodišnjeg reda letjenja MA krenuće znatno ranije nego što je to bio slučaj proteklih godina, što govori o povećanju interesa turista prvenstveno iz zapadne Evrope za našu turističku ponudu. Nacionalna aviokompanja pored redovnog soabraćaja, obaviće i čitav niz posebnih čarter-letova za više država Evrope i Bliskog Istoka.

Ljetnje sezona letjenja traje do 24.oktobra, a MA će je obavljati sa pet sopstvenih aviona tipa “embraer E-195” i “foker F-100”, kao i jednim iznajmljenim avionom nešto većeg kapaciteta, veličine “boeinga B-737” ili “airbusa A-320”, a za čiji su tzv. “wet lease” aranžman na četiri mjeseca, pregovori u završnoj fazi.

Bonus video: