„Zeta film” u minusu 1,13 miliona

Mićunovićeva firma srušila je u oktobru prošle godine zgradu „ Zeta filma“. Posao je povjeren budvanskoj firmi „Novkol Monte“, a za rušenje ta firma je angažovala građevinsku operativu kompanije „Carinvestu“, koji je osnovao gradonačelnik Budve i lider budvanskog DF-a Marko Bato Carević
3831 pregleda 2 komentar(a)
Zetafilm, Foto: Vuk Lajović
Zetafilm, Foto: Vuk Lajović

Budvanska kompanija “Zeta film” koju kontroliše nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović, koja gradi luksuzni kondo hotel sa kazinom nadomak Staroga grada, prošlu godinu poslovala je sa gubitkom od 1,13 miliona eura. To se navodi u finansijskom izvještaju dostavljenom Poreskoj upravi.

Milionski gubitak pojavljuje se upravo u vrijeme kada je firma porušila nekadašnju zgradu „Zeta filma“ i na njenom mjestu počela da gradi hotel u koji je planirano ulaganje od 16 miliona eura. Minus u poslovanju je zabilježen i 2017. i 2016. godine u iznosima od 33.751, odnosno, 27.395 eura.

Ukupan gubitak, akumuliran godinama unazad, prema izvještaju, je 1.361.937 eura, a vrijednost nekretnina kojima gazduje firma u odnosu na 2017. umanjena je 54 hiljade i procijenjena je na 2,37 miliona.

Poslovni prihodi su bili 172 hiljade eura, dok su rashodi iznosili 264 hiljade, dok su ostali rashodi bili milion eura.

Mićunovićeva firma srušila je u oktobru prošle godine zgradu „ Zeta filma“. Posao je povjeren budvanskoj firmi „Novkol Monte“, a za rušenje ta firma je angažovala građevinsku operativu kompanije „Carinvestu“, koji je osnovao gradonačelnik Budve i lider budvanskog DF-a Marko Bato Carević.

Mićunović je krajem 2016. od Ministarstva održivog razvoja (MORT) dobio građevinsku dozvolu, a proteklih godinu i po se čekalo da gradnja započne. Građevinskom dozvolom, koju je potpisao ministar MORT-a Pavle Radulović dozvoljena je gradnja kondo hotela sa dvije podzemne etaže, prizemljem, mezaninom i deset spratova, bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata. Mićunović je prošle godine prodao zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima na pjeni od mora, podgoričkoj kompaniji „Savana commercial retail“, koja gazduje trgovačkim kompleksom “Mol of Montenegro“, nekadašnji Gintaš. Predugovor je zaključen u avgustu prošle godine. Riječ je o zemlji na pjeni od mora kojom je Mićunović garantovao Opštini Budva da će u roku od pet godina izmiriti 794 hiljade eura, koliko su obračunate komunalije za novi kondo hotel.

Kupopodajnim ugovorom Mićunović se obavezao da do maja ove godine izmiri sve obaveze za komunalija, kako bi zemlju oslobodio hipoteke koju je upisala opština. Hipoteka je stavljena u januru 2017. nakon što je Mićunović uplatio prvu ratu od 160 hiljada za komunalije. Nikšićki biznismen uredno je nastavio da izmiruje obaveze, pa je uoči Nove godine uplatio i treću ratu od 129.753,18 eura i kamatu u iznosu od 32.434,17 eura. On je u prethodne dvije godine prodao nekoliko nekretnina u svom vlasništvu da bi izgradio kondo hotel.

Zgradu kupio od Kneževića

Mićunović je prije godinu i po kupio zgradu „Zeta filma“ za tri miliona eura od „Atlas grupe“, biznismena koji je na Interpolovoj potjernici Duška Kneževića.

Riječ je o jednospratnici od 288 kvadrata sa dvorištem od 172 kvadrata, gdje se i dalje nalazi poslovnica „Atlas banke“ i popularni lokal „Palma“.

Kneževićeva kompanija odlučila se na prodaju, kako je tada saopštila „Vijestima“, da bi realizovala investicione planove na “Jadranskom sajmu” i u Pržnu.

Bonus video: