TARIFNA POLITIKA NIJE MIJENJANA

Centralna banka ostvarila dobit od 3,57 miliona eura

Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu
778 pregleda 5 komentar(a)
CBCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
CBCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu.

“Savjet CBCG je donio odluku o raspodjeli dobiti za 2018. godinu i odluku o povećanju osnovnog kapitala banke” saopšteno je juče iz vrhovne monetarne institucije, ali nije precizirano više detalja u vezi sa ove dvije odluke. Savjet je u petak usvojio finansijski izvještaj CBCG za prošlu godinu sa izvještajem nezavisnog revizora koji je dao pozitivno mišljenje na poslovanje.

“Nezavisni revizor je ocijenio da finansijski izvještaji prikazuju istinito i objektivno finansijsku poziciju CBCG, kao i rezultate njenog poslovanja i tokove gotovine u skladu sa međunarodnim standardima. Eksterni revizor nije imao preporuka u dijelu finansijskog poslovanja CBCG koje bi se odnosile na nedostatke u sistemu internih kontrola”, saopšteno je iz CBCG

Prema podacima iz finansijskih izvještaja, ukupni ostvareni prihodi CBCG bili su 16,7 miliona eura i veći su za 17 odsto u odnosu na plan. Iz CBCG su kazali da u prethodne dvije godine nije povećavala tarifa koje naplaćuje za svoje usluge i servise koje pruža, što potvrđuje da je finansijsko poslovanje za 2018. godinu bilo uspješno. Tvrde da troškova poslovanja potvrđuju racionalno poslovanje i da su ukupni troškovi zaposlenih zadržani na nivou iz 2017. godini.