Budva: Rekordna naplata boravišne takse obećava dobru sezonu

U Budvi, zaključno sa 30. martom, naplaćeno gotovo 50 hiljada eura više nego u istom periodu lani
801 pregleda 0 komentar(a)
Petar Odžić, Foto: Vuk Lajović
Petar Odžić, Foto: Vuk Lajović

Ako je suditi po naplati boravišne takse, od koje je u prva tri mjeseca inkasirano 167.000 eura, Budvi predstoji još jedna dobra ljetna sezona.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine, zaključno sa 30. martom, naplatila je 167.441 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 50 hiljada eura više nego u istom periodu lani.

To je za “Vijesti“ saopštio sekretar za finansije i direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP), navodeći da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.

“Od ukupno naplaćenog iznosa, 95.746 eura eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 118.816 eura, od čega se 70.419 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić, i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.

Podsjetio je da će od početka juna na terenu biti timovi turističkih inspektora, ovlašćeni za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.

Podsjetio je da je cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele lokalna i nacionalna turistička organizcija. TO Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3,5 miliona eura.

Bonus video: